hits
 • 26.09.2017 kl. 16:40

HVORDAN GÅR DET MED JULLE OG JAPANSK DA??

23:33 japansk tid


Jeg er faktisk litt stolt av meg selv nå! I går var det 1 mnd siden jeg reiste fra Norge, og for typ to uker siden var jeg ikke sikker på om jeg orket dette her, haha. Ærlig... Vet ikke med andre utvekslingsstudenter, men jeg tror det er normalt at man glemmer litt at man faktisk skal studere? Og ikke bare reise og utforske landet, haha. Så når «reality hit» her forleden dag, og jeg innså at jeg faktisk skal lære grunnleggende japansk tale- og skriftspråk - i tillegg til å ha business fag på engelsk, ja da fikk jeg litt noia for å si det mildt! Skrev jo på bloggen en dag at jeg måtte ringe til mamma i lunsjpausen, hehe ❤️ Men siden forrige uke og frem til nå, føler jeg at jeg henger mer og mer med, at jeg har fått litt mer teken på språket, og jeg klarer å gjøre japansk leksene på egenhånd, hiho - og det er en veldig deilig følelse! Omgggg.. Jeg lærer meg japansk skriftspråk og vokabular liksom, hvor uvanlig er ikke egentlig det? De fleste (i hvert fall i min omkrets) reiser jo til USA eller til land i Europa. Så ja, den siste tiden har jeg virkelig hatt litt mestringsfølelse, og jeg er veldig glad for at jeg turte å dra til Japan! Btw, nå mener jeg å henge med som i å henge med i japansk timene og å få mer teken på å lese/skrive/snakke japansk! Vi utvekslingsstudenter snakker jo engelsk + nesten alle foreleserne er jo fra USA, men er ikke gitt at alle japanere gjør det!


*Litt skrytebilder*
Processed with VSCO with a5 preset
Første uken når jeg tenkte at jeg hadde en lang vei å gå med japansken:)).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Dette er da tegn fra 2 av 3 skriftsystem - Hiragana og Katakana, som japansk skriftspråk totalt består av! Siste og vanskeligste, Kanji skal vi begynne på om noen uker. Noen dager er jeg mer motivert enn andre til å øve på disse tegnene da! Men det ser ut som det er det som skal til for å få heng på dette, og i tillegg hjelper det så klart å gjøre japansk lekser med japansk skriftegn (svare med skrifttegn), istedenfor å kun skrive med bokstaver/roman letters. Sier vi roman bokstaver på norsk??? Haha. Det har bare gått en mnd og julle har kommet til det punktet at hun må google norsk rettskriving:(.
Dette er kanskje litt uinteressant? Men tenkte at det kanskje er litt gøy å se hvordan skriftspråket ser ut? Og hvis du kan Hiragana og Katakana - please ikke le:DD. Okei, det er faktisk litt flaut hvis noen av utvekslingsstudentene her eller de lokale studentene ser bildene over.......

Btw, hvor henky på en skala fra 1 til evigheten, er det at jeg har hatt photoshoot med skolebøkene mine?:(


Det er så klart flere faktorer som har hjulpet, enn at jeg kom meg over latskapen og begynte å jobbe mer med japansk! Hehe. Som dere kanskje har fått med dere før, så har jeg de mest fantastiske roomatesene, som alle hjelper hverandre med alt mulig! Det er også en fordel at en av oss er japansk + at 5 av 8 roomates er på level 4 og høyere i japansk på skolen! (Ja jeg er ikke en av de:DD). I tillegg er generelt alle utvekslingsstudentene jeg er med super hyggelig og lett å ha med å gjøre!

Processed with VSCO with a6 preset
På campus i lunsjpausen! Deilig å sitte ute i 30+ grader med livemusikk fra skolebandet da:))) btw, er litt for tidlig for meg å begynne med peace tegn;)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset
snuppiser som gjorde forrige helg fantatisk <3
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset
Så glad er jeg for tiden! Hiho. Noe som er litt skummelt, for jeg tror på skjebnen og at hvis man har det bra for lenge, så er det en motbakke på vei! Hahahh veet, prøver å leve i nuet:).Har egentlig ikke så mye mer å si! Ville bare gi en update på hvordan det er i Japan! Homemade-Takoyaki kvelden på søndag var forresten en suksess! Så mye god mat og dessert, yummm. Kommer bilder fra den kvelden og lørdagen i Osaka senere til uken, promise! 

 

 

 

xxx Juliet

 • Juliet Marthinsen

  Bergen ❤️ - atm på siste semester av bachelor i Markedsføringsledelse.


  KONTAKT


  julietmarthinsen@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no