hits
 • 10.10.2017 kl. 10:30

POPULAR MEDIA OG FORELESNING OM ATOMBOMBENE OVER HIROSHIMA

10:36 japansk tid // skrevet i forrige uke.

Et av kursene jeg har på skolen her i Japan er «Japanese Populare Media and Culture». Kurset tar for seg de tre sentrale emnene i Japansk Pop Media; Manga, Anime og TV drama. Professoren vår eelsker jo Pop Media, så timene og leksene består av å lese/se ulike tegneserier/animasjon-serier etc + å lære om de viktigste kunstnerne innen faget. Kunstnerne som vi så langt har hatt om, og tegneseriene deres ble skapt under de ulike verdenskrigene - noe som tydelig kommer frem i «storylinen» deres. Og i dag var leksen å lese en tegneserie om Hiroshima atomangrepet av USA. Tegneserien heter «Barefoot Gen - A cartoon story of Hiroshima», for interesserte. Tegneserieskaperen Keiji Nakazawa, har faktisk laget tegneserien basert på hans egen overlevelse av atomangrepet! Tegneserien inneholder en hel del fiksjon, men wow, det var likevel sterkt å lese! På samme måte som andre brutale og grusomme tragedier som har rammet menneskeheten, stiller jeg meg heeeelt uforståelig! WTH, hvordan kan mennesker være så ond?:( Skal ikke begynne å nevne ting som har skjedd/skjer i 2017 en gang!

Jeg skriver forresten dette avsnittet før forelesningen begynner, og jeg regner med at det er dagens tema for timen! Professoren i faget og typ 90% av klassen er som dere kanskje har fått med dere amerikanere, så er veldig spent på hvordan tonen kommer til å være! De har jo selvfølgelig ingenting med handlingene som ble gjort i 1945 å gjøre! Men jeg synes det er interessant å høre hvordan de forholder seg til den hendelsen, hvis dere skjønner?

  
lånt fra google: https://myanimelist.cdn-dena.com/images/anime/12/10128.jpg https://ksr-ugc.imgix.net/assets/004/278/775/891eedf0649c5ef8fb441908ce7fcd01_original.png?w=680&fit=max&v=1438969783&auto=format&lossless=true&s=b8746c208d988b558e1bd67b118bd08d

Etter forelesningen
Tenkte jeg skulle komme med en liten tilbakemelding fra forelesningen også! Vel, vi fikk se animasjonsfilmen av tegneserien, og det var sterkt! Jeg og flere gråt i timen, haha. Animasjonfilmen fikk virkelig frem ekte følelser og illustrerte veldig godt tragedien som inntraff! At tegneserien er basert på en sann og naturligvis x1000000 ganger verre virkelighet, gjorde jo alt mye verre! Vedrørende holdninger i timen, så følte jeg at det var viktig for professoren vår å få frem at Japan heller ikke var uskyldig. Hmm, interessant, er det ikke? Jeg skjønner jo at en krig ikke er ensidig, og at Japan gjorde mye forferdelig i Asia i samme periode, men jeg ville kanskje vært litt mer ydmyk.. Det er jo ingen land eller folkeslag som fortjener å være i krig eller å bli utsatt for slike forferdelige forhold!

 

Som jeg sa i «uken som gikk» drar jeg med en gjeng til Hiroshima førstkommende helg!! Så det passet at temaet i faget forrige- og denne uken har vært «Barefoot Gen»! Er veldig spent på å se minnesmerket og å få lære litt mer om byen, så dette blir bra!

 

 

Håper innlegget falt i smak! Vet at ikke alle i min omkrets interesserer seg for historie haha, men jeg er jo litt geek på det så:)xxx Juliet

 

 

Natalie Haraldseide

10.10.2017 kl. 14:40
Dette var spennende, elsker sånne innlegg!!

Juliet Marthinsen

11.10.2017 kl. 06:53
Natalie Haraldseide: Tusen takk!!
 • Juliet Marthinsen

  Bergen ❤️ - atm på siste semester av bachelor i Markedsføringsledelse.


  KONTAKT


  julietmarthinsen@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no