hits
 • 11.10.2017 kl. 12:03

DU VET AT DET ER TO SIDER AV SOSIALE MEDIER, SANT?

19:03 japansk tid
 

Er vi egentlig klar over hvor mye sosiale medier styrer livene våres? Her smeller det absolutt fra rett kjeft, for jeg får i hvert fall høre av vennegjengen at jeg sitter for mye på mobilen :( (det jobbes, I promise). 

- For det er nettop det sosiale medier gjør, det styrer hverdagen vår mer enn vi tror. Alt er selvfølgelig ikke negativt! Det kommer godt med at man f. eks enkelt kan dele minner og opplevelser med nære og kjære. Og det står ikke på kommunikasjonshjelpemidler heller, hvis du foretrekker å tekste fremfor å møtes på en café, do you! Ouch, den svei litt den? Føler noen ser ned på meg nå og rister på hodet, samtidig som jeg bare prøver å illustrere sosiale mediers baksider. 
 

Processed with VSCO with a6 preset
Kult bilde, men hvor tragisk er det ikke også? Haha. Det ble tatt i vakre Malibu, California i fjor høst, og når jeg fikk bildet tilsendt da vi var hjemme i Norge igjen, ble jeg egentlig litt flau... Husker ikke om jeg txtet eller så en snap, men det kunne jo ha ventet til senere?


Da jeg begynte å studere Markedsføringsledelse på BI Bergen, erfarte jeg raskt at kommunikasjon gjennom sosiale medier er «key», for å nå ut til riktig målgruppe i dagens samfunn. Jeg regner med at de fleste som klikker seg inn på denne bloggen er fra min generasjon, så jeg trenger ikke å ramse opp hvilke plattformer som finnes og hvordan de kan brukes. Right? (Egentlig uavhengig av generasjon, for de fleste ser ut til å catche up). Nå som jeg er på nest siste semester før jeg har en bachelor i Markedsføringsledelse, har jeg også åpnet øynene for fasaden som ligger over sosiale medier, og hvor stor påvirkningskraft det har! - man trenger jo ikke å være rakettforsker for å skjønne det! Alle oppmerksomme brukere av sosiale plattformer, kan jo selv se hvor mange som prøver å synliggjøre disse fasadene på instagram - noe som er utrolig viktig! Allikevel, er det noe jeg stusser på.. Det virker som vi nesten har kommet til et punkt hvor det er blitt normalisert å gå mot strømmen på insta? At det har blitt en ting å gjøre for å få oppmerksomhet? Hvis dere skjønner? Misforstå meg rett, jeg er helt for å bryte barrierer!! Spesielt mtp unge, som nettopp har begynt med sosiale medier, og som ikke er moden nok til å kunne skille fasade og virkelighetsforvrengning, fra hvordan helt vanlige mennesker egentlig lever bak kameraet

Det er litt skummelt hvis du tenker over det, ikke sant? Da jeg var 12 år og sikkert frem til da jeg var 18 år, var jeg helt sikker på at jeg var voksen nok og klar over alt verden hadde å by på! Den boblen sprakk så klart, eller, heldigivs bør jeg vel si! For når jeg gikk på ungdomsskolen fra 2008, hadde verden så vidt blitt introdusert til ulike sosiale plattformer, og lite visste vi om hvordan plattformene senere ville påvirke oss som mennesker.

 Disse tankene får meg til å tenke på ungdommer som vokser opp i dag, med mennesker på sosiale medier som rollemodeller.
Snakker foreldre i dag med barna sine om baksidene med sosiale medier? Det burde nesten vært en del av pensum på ungdomsskolen/vgs nå om spør du meg! (Er det det?). For i den alderen bør ikke tenåringer streve med å se ut som forbildene sine på sosiale medier - som sikkert er minst 5-10 år eldre enn dem. Er jo så mange sider ved alle de ulike plattformene nå som man bør være klar over, slik at man ikke blir fanget eller syk! 

 

Hva er kanskje poenget tenker du? Det er mange, og vanskelig å presse sammen i ett blogginnlegg. Så klisjé som det høres ut, så mener jeg at det er viktig og nødvendig, at vi sammen prøver å gjøre verden til bedre sted. Og i dag vil det for mange inkludere å sette lys på sosiale medier, og hvordan vi oppfører oss mot- og med hverandre på ulike sosiale plattformer. Hvem prøver vi egentlig å lure? Jeg forstår absolutt at vi kan bli sjalu på hverandre, og alle de andre negative egenskapene vi mennesker dessverre innehaver. Men det er viktig at vi prøver å komme over den kneiken og heller prøver å løfte hverandre! Du og jeg kan jo se hvordan de eldre generasjoner - uten skam, kan oppføre seg på sosiale medier og hvor latterlig det er! Vi har alle vært vitne til hvordan vår generasjons suksessrike figurer får gjennomgå på sosiale plattformer. Burde vi ikke backe hverandre? Se bort i fra sjalusi og misunnelse, og heller være glad for at noen fra vår generasjon kjemper for oss, uavhengig av hvordan personen ser ut? Tenk over det, hvor mange barrierer har f. eks Sophie Elise kjempet gjennom for oss? Hvor vilt var ikke for eksempel hennes kamp mot Freia og palmeolje? Freias talsperson turte ikke å møte opp for debatt med Sophie Elise på TV en gang! Og hvilke varselsignaler ble sendt ut til samfunnet da «Voe» måtte ta en bloggpause fordi presset var for stort?
 

Jeg mener at vi har et ansvar. Vi er jo fremtiden, og det burde være elementært å ville sette gode eksempel for generasjonene som kommer etter oss!


Damn, det er heavy å kutte ned dette temaet til et blogginnlegg, slik at det ikke skal bli for tørt... Man blir jo veldig engasjert av å ta opp slike viktige tema! Det blir i hvert fall jeg! Avslutningsvis håper jeg at du som leser fikk en liten vekker, og hvis ikke, i det minste bredere forståelse for bærekraftig opptreden på sosiale medier. Så skal jeg i ytterst grad prøve å synliggjøre med min blogg at ingen hverdags/reise/opplevelses-innlegg, og bilder jeg poster, overhode har en 100% perfekt historie! 


 

Avslutter innlegget med «Lions» av Skip Marley. Sterk og oppsiktsvekkende. Spill av og google sangteksten imens du hører på den!
Hvilke tanker har du - uavhengig av alder, om sosiale medier og bærekraftig opptreden på sosiale plattformer?


Gjerne lik og del! ❤️
følg min facebook-side for varsler når jeg poster nye innlegg: https://www.facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️


 

xxx Juliet

Jente 19, Oslo

11.10.2017 kl. 13:05
Er enig med deg! Sosiale medier på godt og vondt!

Minrefleksjon

11.10.2017 kl. 13:31
Nikker anerkjennende til det du skriver!! Veldig enig!!

mygaylife

11.10.2017 kl. 21:46
veldig enig i det du skriver!

Bitte-Louise

12.10.2017 kl. 16:00
Enig i det du skriver! Du må ha en super fin Torsdag :D
 • Juliet Marthinsen

  Bergen ❤️ - atm på siste semester av bachelor i Markedsføringsledelse.


  KONTAKT


  julietmarthinsen@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no