• 16.10.2017 kl. 16:20

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 41

23:20 japansk tid
Hei og hå! Jeg var som sagt i Hiroshima i helgen, så det ble derfor ingen blogging!


Ukens klums:
Å smelle tåen i et bordben når jeg løp ut av rommet mitt!!! Auu:(. Blod og gammen! Det verste er at den ene roomaten min har gått rundt og haltet i nærmere 2 uker nå, fordi hun gjorde det samme. Hun går til og med rundt med en stokk nå! Hahahah. Det har vi så klart ledd av da vet dere... Karma is a bitsj, and i'm the baddest one :(.

Ukens opptur:
Å bli bedre kjent med denne fine gjengen! ❤️Ukens tanke:
Forleden dag tenkte jeg over hvor mye forandring kan gjøre for kropp og sinn! Livet er jo absolutt ingen dans på roser. Det kan til tider være tungt å være student, eller å f.eks strebe etter ønsket karriere eller stilling. Førstnevnte + å flytte for meg selv og mye annet har virkelig tatt på for meg det siste året! Og det er så motiverende og deilig å føle på at det faktisk er lys i enden av tunnelen! *måtte bare holde ut og stikke fra Norge* heheh. Men serr, hva skulle jeg gjort hvis BI ikke hadde tilbudt utveksling??? Og ikke minst til dette fantatiske stedet i Japan <3 

Ukens kultur:
Tirsdag kveld kom Tamami hjem med kalligrafiutstyr! Så alle som ville fikk prøve å skrive med kalligrafipen på japansk skriftspråk! Det var kult å få oppleve! Minnet meg om dinseyfilmen «Mulan» eller noe, haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset
Jeg skrev «Juliet Marthinsen» på arket nærmest mobilen! 

- Kan heller ikke unngå å nevne Hiroshima i dette punktet! Guud for en by med tilhørende historie! Må nesten ta Hiroshima i egne innlegg, for det er mye å snakke om!

Ukens flause:
Hvordan skal jeg forklare dette da, haha... På onsdag da Hannah og jeg var ferdig med forelesninger for dagen og var på vei ut fra campus, fikk jeg øye på typen hennes. - Jeg er vant til å gå bort til kjentfolk for å snakke litt, med mindre de er super beskjeden ikke sant, da gidder jeg ikke hehe. Så jeg sa «Oh Hannah there's your guy!» og skiftet kurs mot han etter at han så oss. Imens jeg går merker jeg at han ikke går mot oss, også snur jeg meg for å se reaksjonen til Hannah, og oppdager at hun står og venter der vi var når jeg skiftet kurs mot han. Hahah hæ?? Det var jo litt kleint da:)  

Funfact: japanere viser ikke pda, så han var mer opptatt av å gå til neste forelesning. Og det tenkte jeg selvfølgelig ikke på der og da:DDD

Dette høres kanskje ikke så flaut allikevel, haha... Men det må ha sett ganske dust ut når jeg tror jeg går noen i møte og de bare går forbi??

Ukens mat:
Matretten «Okonomiyaki» på de to første bildene, og restaurantkjeden «Ichiran Ramen» som har et sinnsykt kult konsept! 

Processed with VSCO with m3 preset  

 
Processed with VSCO with f2 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ukens nedtur:
Vi hadde en fantatisk tur til Hiroshima! Så det var ganske nedsig å dra hjem i går natt :(. Er fortsatt i Japan da, så kan vel ikke klage!

Ukens gledings:
Tokyo til helgen med ANSA Japan!

Ukens lættis:
Det var ganske lættis å dra til Hiroshima med overtall av gutter! Dvs, vi var to jenter og fire gutter! Blir jo en litt annen atmosfære og stemning da! Er aldri feil med litt ekstra oppmerksomhet fra boys, ikke sant;). Merker at jeg kanskje er litt for vant til å være en god blanding av både gutter og jenter hjemme i BGO. Det skaper liksom en god balanse og mys når vi samles! Imens her hvor kollektivene er inndelt etter kjønn, så blir det fort til at man alltid er en stor jentegjeng med mye jentepjatt, noe jeg kjenner at kan bli litt mye:)))
Jada nå setter jeg det litt på spissen, blir selvfølgelig litt til hva man gjør ut av situasjonen også!

Processed with VSCO with q8 preset
Ler meg ihjeel av dette bildet! Hahaha. De poserte seriøst på eget initiativ, jeg forlangte bare et bilde:):)

Ukens obsession:
Hiroshima i mitt hjerte altså! Har ikke ord. Hadde aldri trodd at den byen skulle sette så mye preg på meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset
Dette bildet er fra øyen «Miyajima», som ligger en 15 minutters ferjetur utenfor Hiroshima. I bakgrunnen kan du se «Itsukushima, som er på UNESCO sin verdensarvliste! 


Dette innlegget kunne like gjerne fått tittelen «helgen som gikk»... Jaja, whatever!


Nå må jeg legge meg! Ha en fortsatt fin dag da dere!


xxx Juliet

 • 08.10.2017 kl. 11:00

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 40

18:03 japansk tid

lik min facebook-side for varsler når jeg poster nye innlegg: https://www.facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️


Ukens tanke:
At vi allerede er i uke 40, og at det vil si at det bare er 11 uker til jeg skal hjem! Noooo:(. Får begynne å preppe meg for reisedepresjon jeg da:D. Nevnte det til noen av jentene i leiligheten, og de bare «No no why are you saying that??? stooop!». Haha, vi har det med andre ord veldig bra her i Japan!

Processed with VSCO with a6 preset

Ukens sang:
Det må nesten bli et album i dag! Bluebird of Happiness av Tamar Braxton 😍 Liker spesielt godt «Wanna Love You Boy» og «Hol'Up» featuring Yo Gotti. Den damen der.. Hun er seriøst mitt alter ego, og jeg er en sucker for reality TV....

 
Hvis du kjenner meg kan du umulig ikke le av denne snappen?? Albumet er tydeligvis hennes siste, noe jeg synes er veldig trist for hun har virkelig en unik stemme og bra musikk!

Ukens opptur:
Tidligere denne uken spurte noen fra klassen min - og for såvidt fra samme leilighetskompleks, om jeg ville joine en tur til Hiroshima neste helg, og Taiwan den ene uken vi faktisk har litt fri fra skolen! Det må jeg si var veldig hyggelig ❤️ 

I tillegg fikk jeg mail fra ANSA Japan om at det skal være en samling for norske studenter i Tokyo, om to helger! Arrangementet inkluderer dekket Airbnb kostnader og transportsutgifter, så det må jeg jo nesten melde meg på!

Ukens obsession:
Bambiene fra «Deer Park» i Nara!! Helt klart! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q5 preset
Men hva er dette for et blinkskudd???? Haha, den hjorten spaserte seriøst rett i kameralinsen min!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset 


 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset

Ukens nedsig:
Okei jeg tuller ikke når jeg sier at det må være en forbannelse over meg og min elektronikk! iPhoneskjermen min er knust, ene øret på beatsene mine har sluttet å virke, OG Macbooken min restarter støtt og stadig helt fra ingen steder, fordi det har «oppstått et problem»?? Passer seg dårlig når jeg holder på med noe og den plutselig slår seg av! Prøver noen å si til at Apple bullshitter meg? 🤔 Venner av meg med Android mobil sender meg sikkert en snap/mld som inneholder «I told you so...», så fort de leser dette:D Men jeg er så mye mer glad i iOS softwaren! Kan innrømme at prisene til Apple gjør det mer og mer vanskelig for en student som prøver å være mer uavhengig av sine foreldre da:) ........

Ukens person:
Igjen, kollektivet mitt er noen knupper altså! Men Elizabeth som jeg deler rom med, haha for en jente! Hun kan virkelig få meg/oss til å le i timesvis! Hun er både gøy, klok og omtenksom! Heldig er jeg som har en slik roomate! Hør på meg da! Tror jeg har blitt flinkere til å uttrykke takknemlighet etter å ha vært rundt amerikanere en stund nå, haha. Også må jeg nesten si Hannah, som jeg føler at jeg klikker så godt med! ❤️


Hannah og meg. Hahahha, se på meg da!!! Ser helt dust ut


Ukens mat: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Mm den salaten ser ganske god ut sant? Det var den faktisk ikke! Hahah... Det eneste som ga smak var de to-tre serranoskinkene + et kaldt klekket egget??? Angret sånn på at jeg ikke bestilte pommes frites med noe annet junk:(((. 

Ukens gledings:
Hiroshima og Tokyo! 

Ukens klums:
Dette er egentlig ikke min feil.....; Å ta vipper i Japan på et sted hvor de ikke snakker engelsk, samtidig som bankkort- og nettbanksystemet i Norge var nede...... Var gøy å skulle prøve å forklare det på japansk med det lille av vokabular jeg har lært siden august:))) (nei google translate er ikke godt nok).

Ukens kultur:
På onsdag som var, arrangerte fadderne våre «Tsukimi» Moon Viewing Party, på takterrassen for oss i leilighetskomplekset! Det er tydeligvis en japansk happening hvert år til ære for «the autumn moon», med andre ord at høsten offisielt har starten tror jeg. Det som skal være spesielt med dagen er at det er fullmåne. Og jo da, månen lyste klart og fint på himmelen den, men jeg hadde hverken god nok linse eller kameraskills til å knipse noe bra, lol... Så låner noen bilder fra Vicky som har profesjonelt kamera! De er jo imponerende?? Thank you bby<3

 


Sverger, dette er ikke redigert!

   

Ukens flause:
 
Dette regnes kanskje ikke som en flause for alle... Meen, nå har det seg slik at jeg får mer og mer kommentarer fra utvekslingsstudenter fra skolen/der jeg bor, om at de leser bloggen min. Er veldig koselig det, men nå føler jeg at jeg må være mer obs på hva jeg skriver om hendelser her nede? Spess hvis det er noe som omhandler en av de:DDDD fackkkkk. Vet ikke hvorfor jeg, men synes det er super pinlig samtidig som jeg blir glad når folk anerkjenner bloggen. Typ alle amerikanere som har nevnt bloggen beklager seg for den lille hendelsen med han dusten dere vet, haha. Tenker på dette innlegget: http://jullees.blogg.no/1504774539_i_mean_youre_black_so_you_prob_know.html


Ukens lættis:
Ja mtp på forrige punkt så blir det jeg egentlig vil si litt vanskelig....😐 Jeg vet ikke dere, jeg slutter jo aldri med å være klums i hvert fall..
Det var det for denne uke! Jeg har første «eksamen» eller midterm i Corporate Strategy imorgen, så nå må det leses! Det er rart med det, for vi har myye lekser aka amerikansk stil, men prøvene her minner meg om gloseprøvene vi hadde på barneskolen haha, og eksamene her minner meg om en rolig prøve hvor de ikke prøver å utfordre oss utover det vi snakker om i timene! Bank i bordet!!! Kan vel ikke klage på det!
Håper denne «uken som gikk» falt i smak! 


xxx Juliet

 

 • 01.10.2017 kl. 13:28

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 39

20:28 japansk tid
Wow, da var vi på'an igjen med uken som gikk! Tiden flyr helt sinnsykt fort her borte!

 

Ukens tanke:
Forleden dag tok jeg meg selv i å tenke at, jeg er glad for at jeg kan ta med meg hjem business bøkene vi bruker på skolen! Jeg må innrømme at jeg kanskje tok litt for hardt i å syte om amerikanske eksempler som brukes i timene her, hehe.. Det er jo umulig å nekte på at USA har vært pionerer innen utallige handelspraksiser, som fortsatt brukes i dag! Eksemplene som blir brukt i timene og sammenligning med markedet i Japan, får meg til å ville starte en business her nede asap! Haha. Som jeg sa til en venninne forleden dag «jeg har ingenting å gjøre i Norge lenger!». «Den som intet våger intet vinner», er det ikke det de sier?;) Neidaaa, borte bra men Bergen er alltid best ❤️ haha, did u see what I did there;)

Processed with VSCO with a5 preset


Ukens gledings:
Når ene roomien min fortalte at hun og en gjeng fra skolen skulle dra til Nara!! Det ligger en times tid utenfor Osaka. Google «Nara, Japan» - det er en fuckings park med frittgående bambier!! Haha, har gledet meg sånn!

Ukens sang:
Kanskje «Would You Ever» - Skrillex, PooBear.

Ukens opptur:
Helg og utflukten i går!!! Gled dere til bilder!
Også må jeg nesten nevne de 4000+ sidevisningene jeg har hatt på bloggen siden jeg startet i september!! Wow, tusen takk!

Processed with VSCO with q5 preset

Ukens nedtur:
Denne gjør vondt i hjertet:(. Å knuse iPhoneskjermen. Århh, er det mulig! Mister den i bakken hele tiden, men det beste dekselet fra Apple har reddet meg hver gang, i minst ett år nå tror jeg! Så med en gang jeg kjøper et nytt deksel her nede og iPhonen min faller ut av lommen min, ja da skal den knuse:).
Utrolig kjedelig å bruke penger på blæææ.. Må høre med reiseforsikringen min asap!

Ukens person:
Ingen som fortjener den denne uken... NEIDA, er magen min som snakker nå.... Kan jo ikke si romatesene mine hver uke?? Eller jo, det vil jeg! 

Processed with VSCO with hb1 preset
Rebeca og Tamami gjorde fredagskveld komplett etter en lang uke! Les hvorfor i neste punkt;)

Ukens kultur:
Fikk greit mye respons om dette på snap, haha. På fredag som var dro to av mine roomies og jeg en t-bane tur unna der vi bor til «Shinsekai», for å spise middag! Vet ikke helt hva jeg skal kalle stedet, men det inneholdt i hvert fall en lang restaurant/bar-strip. Randomly så ene roomien min Rebeca, et litt utenom det vanlige syn av en restaurant; en restaurant formet som båter med «hav» rundt, hvor man kan fiske fisk som kjøkkenet lager middag til deg av! Haha, sinnsykt kult konsept! Vi kunne heldigvis bestille retter vedsiden av, men fisken vi fanget ble det laget sushi av!!

Processed with VSCO with q5 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset
Fisken vår!! Hahah
 

Processed with VSCO with q4 presetProcessed with VSCO with c4 preset
Tamami og en gutt som jobbet der.


Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with hb1 preset
Okei det ble litt mye bilder i dette punktet, men måtte bare vise dere konseptet til restauranten!

Ukens mat:
Denne uken har kollektivet munchet mye rart! Haha. Kan jeg si japansk godteri? Burde kanskje slenge meg på «youtubevideo med godterismaking fra Japan» :) neida, hehehiho. 

Mtp på forrige punkt, burde jeg kanskje ha skrevet egen-fisket sushi fra en fancy restaurant..  Det var et sinnsykt kult konsept, men ingenting slår norsk fisk! Mange som spør om jeg spiser mye sushi her nede, så langt må jeg skuffe med å si nei.. Her er sushi hverdagskost, man kan få kjøpt like god sushi i ferskvaredisken i matbutikker, som på restauranter i Norge! Har derfor ikke prioritert å komme meg til en sassy sushi restaurant enda!  Det skjer nok når vi drar til Tokyo! (hvor mange venner ler av jeg brukte ordet «sassy» nå?).

Ukens obsession:
Helt klart ristet brød med smør og nutella!! Mmmm

Ukens lættis:
Ene roomien min og jeg - som jeg klikker veldig godt med, har funnet ut at vi seriøst har «identisk» smak på gutter! Hver gang gjengen har snakket om gutter vi var ute med eller fra skolen, så tenker vi alltid på samme gutt! Viste til og med bilder av noen kompiser fra hjemme, og hun pekte ut mine favoritter???? Haha dette er sykt teit, hade. 

Må også ta med denne........

Hold kjeft tinder! Har jo slått av alle varsler?? Jaada *du kan jo bare slette den??*, men det er jo ikke gøy:)) Cool å være poppis i Japan da:D (håper dere forstår sarkasmen min nå).

Ukens klums:
Denne må jo gå til meg selv når iPhonen min falt ut av lommen min og knuste.....


Processed with VSCO with c1 preset    Processed with VSCO with a6 preset
(hvorfor har jeg skygge på bena..)

Ukens flause:
Kaanskje når jeg var på et kjøpesenter litt unna skolen i fritimen, og bussen jeg skulle ta tilbake for å rekke en forelesning var for sen, så jeg skulket den timen istedenfor å komme for sent inn, hehe. Greien var at faget jeg skulle ha etterpå er med samme professor, så når jeg kom til siste forelesning spurte hun meg med en gang «are you okay???» imens jeg kommer valsende inn med shoppingposer:)) Litt pinlig må jeg si, og dust! Mamma og pappa, hvis dere leser dette..... har shoppestopp nå......

 

Det var det for denne uken! Følg med videre for å se bilder fra Nara og bambi-parken++. 

❤️ Ogsåå, lik/følg meg på min facebook-side for updates! http://facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️

 

 

 

xxx Juliet

 • 24.09.2017 kl. 13:07

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 38

20:07 japansk tid


Ser ut som «uken som gikk» falt i smak, i følge statistikken! Så da fortsetter jeg til interessen evt dabber av!


Ukens tanke:
Okei, denne skrev jeg faktisk ned i notater tidligere denne uke, haha, og det er så random!

Dere vet etterhvert som man vokser opp, så forbinder/assosierer man navn med personer, ikke sant. Så når du hilser på nye mennesker med samme navn, så kan det gå opp for deg flere måneder senere «wow, hun heter faktisk også Stine». Hahahh. Vanskelig å forklare, men du skjønner kanskje hva jeg mener? Det er jo en helt sykt rar følelse?? Akk som man får A-ha følelse eller smak på personers navn?? Haha gud,  my brain is doing the most:P Er nesten som at jeg ikke helt har gitt disse personene min fulle oppmerksomhet enda, og derfor ikke prosessert hva de heter skikkelig? Jeg kjenner de kanskje ikke såå godt enda, når jeg får den følelsen? Hmm rart.. Var akk innpå insta og klikket meg inn på en venninne fra BI som jeg følger, og bare «Whaat hun heter jo faktisk det også??». 

Ja, tror jeg skal gå videre til neste punkt:).....


Ukens sang:
Arh, den er vanskelig... Kanskje «Swerve»med Starrah og Diplo? Den er dope!

Ukens opptur:
At jeg endelig kom meg inn til sentrum av Osaka! Er litt forvirret, for de japanske studentene retter meg alltid ved å si «Du bor i Osaka by, ikke utenfor», men samtidig må vi ta t-bane i 20 min for å dra inn til byen? Hæ? Okei, neste punkt..

Ukens nedtur:
Hekta følelsen kanskje? FÅ DET BORT!! Hehe, neida. Kanskje at helgen snart er over:(. 

Ukens person:
Den må gå til min fadder Nanami, og ene roomien min, Tamami! De er så fantastisk, hjelpsom, gøy og super! Haha, overdriver ikke! Er så utrolig takknemlig for at de gidder å vise meg rundt og finne på masse sprell! I tillegg er det en super mulighet til å lære mer japansk, og ikke bare snakke engelsk med de andre utvekslingsstudentene! Altså, i går tvang de meg til å komme på riktige gloser, «we're not saying anything before you say the words», hahahah. Panikk? Ja litt:P

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset
Se på de da<33

Ukens kultur:
Fikk ikke tid til all verdens av kulturelle opplevelser når vi var i Osaka sentrum, i går... Brukte mest tid på klesbutikker, mat og selfies hehe. Men, randomly hadde fadderen min jobbintervju med «Osaka Exploration Cruise», et båtselskap som kjører gjennom «Tombori River» - som strekker seg gjennom store deler av midtpunktet av sentrum (lang setning sorry, ga opp). Planen min var egentlig å bare vente ved elven/ta bilder imens intervjuet pågikk + vente på Tamami. Men så tilba hun som intervjuet fadderen min oss å ta en tur med en av båtene, til en god pris! Det kunne vi jo seff ikke si nei til, så da fikk jeg sett og lært litt mer om byen enn planlagt! Gøøy:D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q5 preset
Fine fadderen min ❤️

Ukens obsession:
Hmm, har hørt litt forskjellig om Osaka sentrum, men jeg digget det i hvert fall! Såå mye bra restauranter, caféer, uteliv, attraksjoner, shopping - og listen fortsetter! Er forresten her Universal Studios ligger, og det er også her vi «drar ut». 

Altså bare se på desserten vi spiste i går!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
Skjønner jo at dette kanskje skulle vært under ukens mat...

Ukens mat:
Hmm, kanskje «Izakaya»! Et sinnsykt kult konsept her i Japan! Er på en måte tapas-restauranter med bar, som er veldig populært for unge å dra på her borte! Man kan velge mellom masse ulike retter og drinker/øl etc., til en utrolig bra pris! Ikke feil! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset

Ukens gledings:
Er jo så sinnsykt mye gøy å utforske her i Japan! Og forleden dag snakket ene roomien min som er fra Japan, og jeg om å dra til Hiroshima en helg, også å stikke innom hennes hjemby! Det må jo vi få til, for det høres super koselig ut!

Ukens lættis:
Det må jo være dette bildet....
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset
Hahah... Tamami knipset et lite blinkskudd av fadderen min som tar bilder av meg:)) Jepp, jeg lo godt når jeg overførte bildene fra kameraet til macen og så dette! Du lurer kanskje på hvem jeg tror at jeg er? Ja, det gjør jeg også...

Ukens klums:
Hmm, kanskje når vi akkurat rakk å løpe ut av t-banen før dørene lukket seg i går? Vi bablet i vei og glemte helt å følge med på stoppene.. Hvis vi ikke hadde kommet oss ut, hadde vi mistet siste buss fra t-bane stasjonen ved der vi bor! Det hadde vært litt kjedelig å måtte gå i 30-40 min midt på natten, etter en lang dag!

Ukens flause:
Hmm, dette skjedde vel kanskje forrige søndag, men etter at jeg postet ukens-innlegget.. Dere som kjenner meg, vet jo at jeg haaater insekter! Og det er det jo så klart nok av her i Japan:) Denne frykten har selvfølgelig resultert til at jeg innbiller meg at skygger/bevegelser i blindsonen er et monster som er på vei mot meg... Så på søndag når vi var på vei hjem fra supermarkedet, innbilte jeg meg seff at det var en insekt 2 cm fra øyet mitt, og veivet med hendene og dukket. 

Ja, jeg jeg så ut som en idiot, og to av roomiene mine som jeg var med bare «??????:S». Går ikke rundt å tenker på det som en flause, men der og da var det greit flaut!
Det var det for denne uken! Er super sliten nå, og gjorde lekser før jeg begynte på dette innlegget, så ja, er sikkert mye surr i rettskriving her nå - etter å ha lest og skrevet et langt sammendrag på engelsk.. I tillegg har vi fra min leilighet arrangert homemade-Takoyaki kveld hos oss! Haha, så skriver iherdig for å joine resten! Gleder meg til å spise daa, gjestene driter jeg i! Neida hihoho. See yaah! Btw, følg med for flere bilder fra Osaka til uken!
xxx Juliet


Gjerne lik og del! ❤️

 • 18.09.2017 kl. 15:37

HVEM ER JULLE?
Jeg vet ikke hva dere tenker, men etter å ha sett på statistikken til bloggen og kommentarfeltet, så ser jeg jo at det ikke bare er venner og familie som titter innom her! Noe som er veldig hyggelig da! ❤️ Men så slo det meg, det må jo være ganske lok for dere som ikke kjenner meg, å følge bloggen uten å vite litt fakta om meg? Haha, høres ut som jeg tror jeg er på topplisten nå, ikke la deg misforstå;)). Uansett, trenger vel ikke å forklare meg mer i dybden?? Kjører på med noen randomme spørsmål jeg:


Hvor gammel er du?
22 år, født i mai.

Hvor høy er du?
Haha, er vel 171-172 cm på passet.

Hvilke stjernetegn er du?
Tyren! Funfact: synes faktisk det er gøy å lese horoskop! Spesielt når venninner som har litt obsession for det forteller! 
 
Hvor er du fra?
Bergen by bby;) hehe. Opprinnelig adoptert fra Colombia, Sør-Amerika, da jeg var nyfødt :). 

Studerer du?
Ja, Markedsføringsledelse på BI Bergen! Er på nest siste semester. Det kan virkelig anbefales! :)

Hvor er du nå?
For øyeblikket er jeg på utveksling i Osaka, Japan! Sitter i leiligheten og blogger:D

Hvem ringte du sist?
Maaamsen ❤️ Haha, ser for meg pappa riste på hodet hvis han hadde lest dette, for jeg ringer mamma en deeel hvis jeg lurer på ting. Spesielt etter at jeg flyttet ut!

Hva er ditt favorittsted?
Den er vanskelig! Men jeg kjenner virkelig på frihet og fredfølelse når jeg er på fjellturer! Ingenting er som å ta en tur på et av fjellene i Bergen, når det er fint vær! (les: ikke stoltzen)


Processed with VSCO with a6 preset
Processed with VSCO with s1 preset
Processed with VSCO with s3 preset

BGO bby <3  (Huff, trodde ikke Bergenpatrioten i meg kunne bli verre.....utveksling har skylden!)

Foretrekker du havet eller basseng?
Haha, denne er litt funny... Jeg foretrekker absolutt å ligge i strandlinjen og å bade i havet når jeg er på ferie! (Ja sier ferie, fordi det ikke er mye bading på meg i Norge). Men samtidig er jeg livredd for havet! Altså, å hoppe ut fra en båt midt utpå havet gjør jeg nok aaaldri igjen!

Processed with VSCO with q8 preset  
Ja her skulle jeg være tøff å hoppe uti havet, i Australia! Til tross for at de som arrangerte utflukten sa til oss; at de ikke hadde lov til å si at det ikke var fare for hai!!!
 

Processed with VSCO with a6 preset
Dumme meg fikk seff panikk når jeg var under vann! And this is the aftermath! Svelgte litt mye saltvann, så prøvde å roe meg ned med en flakse vann, hahahahaha IDIOT. Har også bilder av en venninne som fikk helt knekken også, men skal spare henne for de på bloggen:))) Haha, backpacking2015 minner!

Hva er din beste egenskap?
Hmmm, vanskelig den også.. Men kanskje å være en god lytter? Har også alltid likt å være organisert. Jeg er hun som fikk meldinger fra medstudenter på ungdomsskolen/vgs om hva leksen var til imorgen eller om jeg hadde notater til prøver. Hehhee. Og senest i går kalte en venninnen av meg, meg for «bedre enn Google», hahahah - serr, finner det ikke på! Men tar det selvfølgelig ikke bokstavelig..  

Hva er din verste egenskap?
Hmm, kanskje at mine gode egenskaper ikke finnes hvis jeg er i dårlig humør? Haha. Ellers kan jeg være ganske direkte og «care»...

Favorite quote?
«Enten går det bra, ellers går det over». Altså, har du en tøff dag så tenk på denne! Ganske trist, men så utrolig sant også! Så denne quoten innrammet hos en venninne, og måtte bare ta et bilde! 

Processed with VSCO with hb1 preset

Hva hører du på akkurat nå?
Hurts so good - Astrid S. Den jenten har mye bra musikk ass!

Høy eller lav musikk?
Haha, det kommer helt an på humøret.. Er jeg sliten så mååå jeg ha lav musikk! Men på fest/byn og andre arrangementer som hører med, er seff høy musikk essensielt!

Kan du noen andre språk enn norsk?
Ja altså, litt spansk fra grunnskolen hehe:D, forstår jo såklart dansk og svensk. Engelsk, og nå kan jeg vel legge til japansk på listen! Coool. Også har jeg en søster som er døv, så lærte meg flytende tegnspråk når jeg var liten, faktisk! Liten funfact:D

Hvorfor «julle»?
Julle er altså kallenavnet mitt, som jeg har hatt siden slutten av barneskolen, mener jeg.. Haha, gjengen kom frem til at jeg skulle kalles for «julle», etter at det sto «julle» istedenfor Juliet på flybilletten min en sommer! Hahah kjempe random.. Det syntes vi tydeligvis var veldig morsomt! Er så vant til at jeg kalles «julle», at jeg nesten stusser når folk sier Juliet! Haha. Synes også det er ubehagelig når folk jeg ikke kjenner så godt sier «julle»?? For det er jo litt personlig i mine øyne..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset


Tenker det holder! Håper det var innholdsrikt og greit! ❤️Btw, legg gjerne igjen din bloggadresse hvis du har! Gøy å se hvem som leser!

❤️lik/følg meg på min facebook-side for updates! http://facebook.com/julietfm.blogg/❤️

xxx Juliet

 • 17.09.2017 kl. 09:47

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 37Da dere, tenker jeg prøver meg på «uken som var/gikk» så får vi en liten oppsummering av Japan, uke for uke! Er jo umulig å få med alt, men dette er vel bedre en ingenting? Så får vi se hvor lenge jeg gidder/har tid til å holde det gående:D Det kan jo ikke være like mye happenings her hver uke?? Haha. Punktene er inspirert/«stjelt» av annais som har the dopest blog, hun er en av få bloggere (på min alder), som jeg synes har holdt det ekte hele veien!

 

Ukens tanke: 
Jeg tok meg selv i å irritere meg fryktelig over dette denne uken.. Vet ikke om det er fordi at USA generelt fortsetter å drite seg ut i det uendelige, at det er ekstra irriterende, men... Nesten alle foreleserne på skolen er fra USA, er greit nok det, men det resulterer i at nesten alle eksempler vi bruker i timene, eller lese-lekser omhandler bedrifter og personer fra USA. Jaja det gir mening, men blir piss lei! Er kanskje for vant til at foreleserne på BI bruker relevante eksempler og erfaringer fra næringslivet i Norge...


Ukens sang: 
Det må faktisk være «Drunk in love» med Beyonce. Haha, er ikke like klisjé som dere kanskje tenker nå! (Kan mine kjære venner, som jeg snappet den kvelden pls ikke le nå.... Nei, jeg sikter ikke til den ene snapen:))). Den sangen var en av få som ble sunget på repeat på karaokeklubben, og ene roomien min har nesten sunget den i stykker! Så ja, har den på hjernen...

Processed with VSCO with hb1 preset

Ukens opptur: 
Karaokeklubben!! Også kom akkurat ene fadderen vår (hun bor i samme leilighetskompleks), inn i leiligheten vår og lukket alle terassedører/vinduer osv, fordi tyfonen er like ved nå!!!! Spennende haha.. Typisk at den ikke er så ille haha, eller at den er så ille at det er dødsfarlig, bokstaveligtalt...

Lover at det har vært flere oppturer, hahah....

Ukens nedtur: 
Det må vel være at været har gjort at vi satt inne hele lørdag, kjedelig:(... Var godt å hvile ut da!

Ukens person: 
Altså, roomatesene mine gjør jo hele oppholdet her! Men også alle de andre utvekslingsstudentene jeg henger med! Oggg lokale studenter som bare er verdens søteste mennesker! Vanskelig å skulle velge en..

Processed with VSCO with s3 preset   Processed with VSCO with t1 preset

Ukens kultur: Haha, skal ikke nevne karaokeklubben for alt den er verdt nå.. Men det må jo nesten gå under kulturell opplevelse? Også var det jo cool å lage hjemmelaget sushi, på ekte japansk vis!

Ukens obsession: Det må enkelt være solnedgangen hver kveld i Japan, den er så vakker! Bildene under er ikke redigert en gang! Er ganske utrolig hvor fort det foregår også! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ukens mat: 
Den må gå til salaten jeg kjøper på 7/11 utenfor skolen, nesten hver lunsj! Hehe. Kyllingsalat med pasta og dressing! Yummm, den er ubeskrivelig god! I tillegg koster den typ 20 kr. Ellers har vi Mcen på skolen da, heheh er farlig det..

Ukens gledings: 
Hører rykter om at vi skal på karaokebar igjen fredag som kommer, hahah... Det er god stemning da!

Ukens lættis: 
Haha, denne må jeg nesten gi til læreren min i kursene «Human Research Management» og «Entrepreneurship». Hun er virkelig lættis! Ekte og direkte, også tror jeg ikke hun er så mange år eldre enn oss heller, så vi studenter og hun er ganske på bølgelengde hvis dere skjønner? I timene hennes har vi mye klassediskusjoner, hun liker å spørre om alt mulig relatert til dagens emne. Spesielt ettersom vi kommer fra alle deler av verden, ikke sant. I hvertfall, i entreprenørskap timen på fredag som var, spurte hun om noen av oss har hatt en drøm lenge om å starte opp en business (hun er forresten typen som du ser lett om hun synes svaret/ideen du kommer med ikke er interessant nok, lol). Så var det noen få som svarte, og hun virket egentlig ikke særlig imponert, helt til min sidemann fortalte om sin drøm, som han hadde hatt i noen år. Så sier læreren vår «Okay guys, THAT's a dream!» Dette ble kanskje litt internt, men sidemannen min og jeg hadde lættis i noen minutter for lenge! Dere vet når man må holde inne latteren... Hun sa med andre ord at alle andre som fortalte om sine drømmer, ikke hadde en godkjent drøm??? Hahahahaha, DET var lættis!!

Processed with VSCO with nc preset

Ukens klums: 
Jeg er jo ganske vims... Mye snubling når jeg er ute og går, spesielt der jeg alltid handler mat?? Dunno why. Eneste jeg kommer på nå, er når jeg i går skulle varme noe mat i mikroen, også var jeg på vei til å legge fatet med maten inn i skapet vedsiden av mikroen, istedenfor i mikroen?? Fyllesyk og sliten pike, hehe..

Ukens flause:
 
Hmm, jeg vet ikke helt.. Jeg kan jo si ganske mye rart, for så å angre i ettertid, haha.. Det må kanskje være når vi var ute, og en gutt(en av utvekslingsstudentene) spurte når vi sto utenfor klubben, om vi skulle henge dagen etter, så sier jeg «oii, allerede????». Det er kanskje ikke helt riktig datingmove:)) Typisk meg å si noe så direkte, forså å freake sekundet etter... Bye juliet 👋🏽

 

 • 04.09.2017 kl. 15:19

DE KALLER MEG FOR JULLE, MEN JEG HAR OGSÅ HØRT «LAKSHOL»;)Heiii

 

Jeg regner med at det er mange kjente som lurer på hvorfor jeg i det hele tatt har opprettet en blogg! Mine aller nærmeste tror jeg ikke er hoved overrasket, for tanken har ligget i luften helt siden jeg var på språkreise med EF i California, i 2011 (føler meg gammel nå:(). 

Processed with VSCO with q10 preset
(dette bildet burde jo ha vært fra bryggen i Bergen)


Denne jenten har alltid likt å ta bilder, de fleste kaller meg for «julle», men jeg har også hørt «Lakshol» en del ganger;) hahaha lol (litt Bergen internhumor). Men fra spøk til alvor! Jeg har alltid likt å ta bilder av øyeblikk, for så å dele det med min omgangskrets - og selv de som irriterte seg mest over «fotografen» back in the days, sier nå at de setter veldig pris på at de kan se tilbake til flotte minner:)). Og det var vel på ungdomsskolen når jeg var på språkreisen, at jeg ble introdusert til blogger som f. eks Voe. Jeg så hvor flotte bilder man kunne dele, og hvordan man samtidig kunne spre viktig budskap. Tanken har vært der lenge, men jeg har vel ikke vært tøff nok før nå.


Motet til å tørre kommer ikke enestående fra egen utvikling. Dere som er en del av min omgangskrets, er klar over at jeg både har venninner og kompiser som er utrolig tøffe, de våger å skille seg ut - og som jeg vil tørre å påstå, er med på å gjøre en forskjell i vår generasjon. Her snakker vi alt fra freelance journalister, redaktører, politisk aktive, akademikere, samfunnsengasjerte og listen fortsetter! Disse flotte menneskene, vår generasjon og samtid, har virkelig motivert meg til å ville ha en egen plattform hvor jeg kan prøve å gjøre en forskjell, vekke litt tanker som ligger i ubevisstheten, være med å viske vekk tabu, men også blogge om hverdagslige ting! Mtp vår generasjon (jeg er født i 95 hvis du lurer), sosiale medier og alt som skjer i verden ,er det mye skremmende som jeg synes er viktig å belyse! Og det er mange tema som jeg gjerne ønsker å være med å drøfte. 


Vi får se da, om det kommer noe luddi innhold her, hehe. Føler jeg har satt baren for høy nå?? 😅 Frem til jul vil jeg naturligvis dele opplevelser fra mitt utvekslingssemester i Japan! Men innimellom slagene må jeg jo prestere litt:S 

Plis vær snill med meg<333

 xxx Juliet


Gjerne lik og del! ❤️

 • Juliet Marthinsen

  Bergen ❤️ For øyeblikket på utveksling i Osaka, Japan!


  KONTAKT


  julietmarthinsen@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits