hits
 • 30.10.2017 kl. 16:46

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 43

00:30 japansk tid
 

Hallaa! Vi kom tilbake til Japan for noen timer siden, så nå prøver jeg å hente meg inn:).

Ukens tanke:
Hvor store og tydelige forskjeller det er fra hvor modernisert Japan er, i forhold til Taiwan! Jeg har aldri vært i Taiwan før, og var heller ikke helt klar over hva som var i vente. Følte jeg var tilbake i Thailand igjen, haha. Alt har sin sjarm da, og Taipei var absolutt fantastisk! Allikevel gledet jeg meg til å komme hjem til Osaka når vi var der, og det er litt rart er det ikke? At Osaka føles som hjemme nå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset
Bildet er fra gamlebyen i Taipei! Cool location hvor vi knipset litt bilder!

Ukens person:
 Vi hadde jo litt fri fra skolen denne uken (forrige uke nå), så Fred og Clara fra klassen min/der jeg bor, skulle til Taipei for å besøke venner av dem som er på utveksling der. Også var de hyggelig nok til å spørre om jeg ville joine! Så denne må nesten gå til den fine gjengen fra Belgia som jeg var i Taiwan med! For en inkluderende og nydelig gjeng! Selv om de er fra Belgia og har fransk som morsmål, jobbet de virkelig for å inkludere meg og oversette til engelsk hele tiden, og det satt jeg veldig pris på! Det gikk seff mest i engelsk, men det er jo klart at når de har reunion så glemmer man seg litt! Det virket også som om de har en mye høfligere kultur enn hva jeg er vant til i Norge i hvert fall! Ble flere ganger overrasket over hvor høflig guttene var! Men det skal vel ikke så mye til? Nå ble dette litt langt, som jeg alltid sier.. Men for en gjeng! Gleder meg til å besøke dem i Belgia i sommer ❤️

Processed with MOLDIV

Ukens opptur:
Absolutt å dra lengre sør i Asia til Taiwan og varmere strøk! Hehe.

Ukens kultur:
 «Night market» i Taiwan!! Wow, det konseptet digget jeg virkelig! Det er altså da et food-market med utallige boder hvor de selger forskjellig mat! Sjømat, kylling, kjøtt, dessert, smoothies +++. Så man kan gå rundt fra bod til bod og velge ulike retter, sette seg ned med en gjeng og dele et slags tapas måltid! Matmomsen i meg ville grine av glede, hehe. I tillegg er det jo super billig også, så det må absolutt anbefales! Regner med at slike marked finnes i flere land i Asia også.

Processed with VSCO with f2 preset  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ukens sang:
«Everybody knows» - Chris Brown

Ukens nedsig:
Det var sinnsykt irriterende at man stort sett bare kan betale med kontanter i Taiwan! Japan ligger ikke så veldig langt bak heller, men vi merket det veldig godt i Taiwan. Hvor stress er det ikke når man er sulten og tom for kontanter, og alle minibankene man finner ikke godtar visa?? Kjøss meiii. Er ikke så enkelt å regne ut hvor mye man ca. kommer til å bruke når man skal ta ut penger på flyplassen heller... Jeg skjønner at Taiwan er et utviklingsland, men ja uansett, det var litt nedsig.. Det var da voooldsomt til luksusproblem da!

Ukens gledings:
Flere utflukter med de fine menneskene jeg er med her i Japan!

Ukens mat:
Deilig banana pancakes og Hongkong waffles med vaniljeis!! 

Processed with VSCO with a5 preset  Processed with VSCO with a5 preset

Ukens obsession:
Har dere smakt Milk tea før?? Vi fikk i hvert fall en smaksprøve imens vi ventet på dessert på Night-markedet i går. Nam det var sinnsykt godt! Det er forresten ikke early grey te med litt melk oppi, tror jeg? Må finne en oppskrift!

edit: vi dro innom Starbucks på vei hjem fra flyplassen, og da så jeg te med melk på menyen?? Kanskje det bare er jeg som har missed the memo?....lol

Ukens flause:
På søndag som var, var planen å dra til en nasjonalpark litt utenfor Taipei. «Yangmingshan» tror jeg det het. Vi trodde at vi skulle følge en løype i et nydelig landskap og rundt flere vann, og ikke opp noe som så minnet meg om stoltzen, hvor vi nådde toppen på 1100 moh. :). Så det var greeeit flaut å gå i kort skjørt og birkenstocks, imens alle andre som vi møtte på var ikledd fullt fjellutstyr, haha... Jeg ble til og med stoppet på vei ned igjen av noen som lurte på om hvordan det hadde gått! Fyyf haha.. Som jeg sa på snap, minnet det meg om hjemme i Bergen hvor vi blir så oppgitt av alle turistene som ikke klarer å kle seg når de skal gå opp byfjellene. I tillegg var det jo iskaldt på toppen!!! Og det var tåkelagt så det var ingen utsikt å se, hahah.... Hadde heldigvis med en ytterjakke!

edit: etter å ha googlet litt ser jeg at vi valgte litt feil løype vi da, hvor vi valgte å bestige «Qixing mountain» istedenfor å gå innover til «Yanmingshan»:DD. Heldigvis fikk vi tatt noen fine bilder fra toppen da!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Klarte ikke å bestemme meg for filter, hehe.

Ukens lættis:
 En liten forsettelse fra forrige punkt; som sagt var vi ikke forberedt på å bestige et forbanna høyt fjell, haha. Så alle gikk jo i sommerklær! På vei opp begynte noen kinesere randomly å snakke med oss, og ene duden la merke til at Axel, som bare hadde på seg shorts og t-skjorte var iskaldt. Så han fikk låne en regnponcho av dem, noe som var veldig hyggelig, men hele seansen var lættis å se på! Har sikkert med å gjøre at Axel er en utrolig tidi type også, haha.


Hahah gud som vi lo!

Ukens klums:
Vil egentlig ikke si dette da.. Men jeg kan i hvert fall minimalt om Tyskland og Belgia, så det var litt smell når vi snakket om landene og jeg innså at Brussel er hovedstaden i Belgia og ikke en by i Tyskland:):). Er det ikke lett for da?? Berlin, Brussel, what so ever?? Glemmer det aldri nå da:). Fikk i hvert fall gjennomgå i noen dager så det var kjekt ❤️


Hehe, det var uken som gikk!

 

xxx Juliet

 • 29.10.2017 kl. 19:12

TOKYO MED ANSA JAPAN

HEI FRA TAIWAN!!

Jeg har mye å ta igjen nå på bloggfronten, men tenkte jeg skulle fortelle om min fine tur til Tokyo i regi av ANSA Japan! Uken som var får bli imorgen eller noe.
 

Som dere kanskje har fått med dere, dro jeg til Tokyo sist helg for å være med på ANSA Japan sitt landsmøte! Eventet gikk over to dager - lørdag og søndag, så jeg dro på fredagen etter skolen, for å få mest mulig ut av helgen! Jeg bodde på et hotell som ligger så og si i nåløyet av «Shibuya». Det er der den kjente fotgjengerovergangen ligger, og jeg må tørre å påstå at det er det mest populære shopping/clubbing området også, så hotell-location var upåklagelig! Eneste minus var at AC'en på rommet ikke funket så veeldig bra, så jeg fordampet jo nesten over natten!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Etter en natt på hotell, som seriøst var utrolig befriende etter å ha bodd i kollektiv i 2 mnd nå! Møtte jeg jeg resten av de norske studentene som skulle være med på arrangementet, ved inngangen til «Meiji-jingu», eller Meiji helligdommen på norsk.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

Da alle omsider var samlet, gikk vi videre til NHK Studio Park for en omvisning. Det er typ Japans NRK, og tydeligvis en populær attraksjon! Cool opplevelse! Minnet meg om utfluktene vi hadde til TV2 på grunnskolen, haha. Etter en time eller to der, dro vi til Airbnb leiligheten som ANSA styret hadde leid. Typ 6-7 subway-turer senere kom vi frem til riktig sted, og jeg må si jeg ble overrasket og imponert!! Japanske hus sine fasader og interiør er typisk veldig tradisjonelt, men airbnb leiligheten vi bodde i var moderne og over 3 plan! Så det er klart at Juliet var fornøyd da;). Stående applaus til ANSA Japan styret altså! 

Vi slappet av i litt over en time og ble bedre kjent, før turen gikk videre til restauranten «Hacienda del cielo». Og vi snakket norsk!!! Haha, shit så rart, men også så deilig det var! Det var lok å skulle prøve å uttrykke seg på norsk når ordene som først kom opp i hodene våres var på engelsk! Vi måtte le litt av oss selv da... Btw, så skal flertallet av gruppen være i Japan i minst ett år, eller har allerede vært i Japan i noen år! Og en av jentene fra styret har vokst opp i Japan pga foreldrene jobbet her, og følte seg derfor tryggere i japansk enn norsk!! How????


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset
Hehe... fra et studio som tydeligvis er et veldig kjent TV-program i Japan!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset
Nesten alle samlet ❤️Restauranten «Hacienda del cielo» er en meksikansk(?) kjede, så vi ble servert nydelig meksikansk tapas! I tillegg ligger restauranten i 9. etasje med en helt vill utsikt over Tokyo! Og vi var heldig nok til å ha bord ute, så det var fantastisk! Restauranten ligger visstnok i et ganske $$ område av Tokyo, så her var det mye sjukt å se! Etter middagen og x antall bilder senere:):) dro vi videre til en «Izakaya» (type bar+tapas) i nærheten av hvor Airbnb leiligheten var, og minglet og koste oss til langt på natt. Hygg!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset
Det ble dårlig med kvalitetsbilder fra restauranten altså... Men her kan dere få følelsen av hvordan vi satt til!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


Processed with VSCO with hb1 preset


Processed with VSCO with q9 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


På søndagen gikk turen til den norske ambassade, hvor det skulle holdes landsmøte for ANSA Japan - det var vel i hovedsak derfor styret inviterte oss til Tokyo, hehe.. Der fikk vi en presentasjon om ANSA; hvem de er, hva de gjør osv. Vi fikk også servert pizza, norsk snacks og godteri, og melkesjokolade (!!!). Møtet endte med at vi skulle stemme inn et nytt styre, også snakket vi om neste offisielle treff som er i Shanghai neste vår!! Etter møtet rundet vi av og alle dro hvert til sitt igjen. Jeg kom meg trygt tilbake til Osaka med Shinkansen, og rakk i seneste laget å komme meg hjem før tyfonen klikket helt i vår retning, haha..

Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Haha, elsker dette bildet da det ikke ser ut som det står på engasjement fra Knut, som er en del av ANSA sitt hovedstyre. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Haha, fin gjeng som er det nye styret i ANSA Japan!


Processed with VSCO with hb1 preset
Kjenner det gjør litt vondt i øynene å se meg gjøre en typisk asiatisk pose:):).... (Takk til Andy for lån av bildet!)Dette høres kanskje veldig reklame ut, men jeg må personlig si at jeg er veldig glad for at jeg meldte meg inn i ANSA før jeg dro på utveksling! Ikke bare for trygghet/forsikring og veiledning når man er utenlands, men også fordi at de engasjerer seg og arrangerer slike turer som dette! Landsmøtet i seg selv var også veldig informativt, hvor vi fikk viktig opplæring rundt «hva gjør man hvis dette skjer, hvem kontakter jeg», så det var veldig bra! Forhåpentligvis skal gjengen - og resten av ANSA Japan som ikke kunne komme, samles igjen før semesteret ender! 

Ha en fin kveld alle hjemme! Så snakkes vi fra Japan igjen om ikke så lenge! ❤️


 

xxx Juliet
 

 • 23.10.2017 kl. 17:30

HIROSHIMA DEL 2

00:30 japansk tid

 

Hei og hå! Her er en litt forsinket del 2 av Hiroshima turen! ❤️


Vi ankom Hiroshima grytidlig lørdag morgen (typ 06), og vi valgte å dra rett til øyen «Miyajima», ettersom innsjekk til Airbnb-leiligheten vi leide ikke var før på ettermiddagen. Vi hiket opp til toppen også tok vi taubanen ned igjen! Er veldig glad for at vi gikk hele veien opp, for det var mye vakker natur og templer/shrines å se på veien! Og for en utsikt!! Helt nydelig! 

**photobomb**

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset
Bildet er tatt 06 om morgenen? Visste ikke at man kunne være så glad da??? Eller kanskje når man er i Hiroshima:):).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Vi ankom før tidevannet, så vi hadde mulighet til å ta bilde ganske nærme «Itsukushima»!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Vi lurer også på hvorfor Matthew står i midten.. og mitt sløve tryne daa<3


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Det var visst hjort på denne øyen også gitt! Men de hadde vi ikke lov til å mate eller distrahere:D


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


Processed with VSCO with c1 preset
Panorama fra toppen!


Processed with VSCO with s3 preset


Processed with VSCO with s2 preset


Når vi omsider kom oss ned på bakkenivå igjen - etter å ha mistet hverandre litt på toppen når vi skulle ta banen ned, som resulterte i at vi ikke tok taubanen samlet ned:( (lol), var øyen spekket med turister! Da var klokken typ 14, så hvis du tilfeldigvis har planer om å dra til Hiroshima og øyen «Miyajima» - dra tidlig tidlig!


Processed with VSCO with f2 preset


Processed with VSCO with a6 preset
Vi tok to forskjellige taubaner, hvis noen skulle være forvirret nå. Det var faktisk ganske skummelt! Haha, det gynget en del..


Processed with VSCO with q8 preset
Her ser dere kontrasten fra når det ikke var tidevann! Som ble tatt med iPhonen fordi batteriet til kameraet døde...Igjen må jeg si at dette er ikke halvparten av bildene jeg tok fra øyen en gang.. Var så mye fine shrines og templer! Men kan jo ikke photobombe mer enn dette:( 


Hit the like button hvis innlegget falt i smak! ❤️xxx Juliet
 

 • 22.10.2017 kl. 17:31

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 42

00:31 japansk tid

Jeg hørte tydeligvis ikke på musikk i forrige uke jeg da.. Haha neida, det gikk kanskje litt for fort i svingene når jeg fullførte innlegget!
 

Ukens nedsig:
Jeg er hun jenten som gledelig fikser iPhone skjermen sin i en uoffisiell iPhone-butikk her i Japan, for typ 400kr. Nå sitter jeg igjen med en ny iPhone-skjerm med en dusete og unaturlig farge?? og en fake home-button som er løs :DDD.

Ukens tanke:
Denne er litt py.. men, å blogge på engelsk i tillegg? Det overrasker meg at folk fra skolen foreslår det! Men ettersom jeg blogger en del om de jeg er med her nede, så skjønner jeg jo det... Det foretrekkes absolutt ikke da:) Og helloo, er google translate knappen under «kontakt» så utydelig??

Ukens obession:
Tokyo!!! Wow så fet byen virker! Skyskrapere, landemerker, jetset - det er så mye å se og oppleve! Fikk ikke sjans til å se en brøkdel en gang! I tillegg ødela været litt pga tyfonen som er over Japan nå... Skulle også ønske at jeg dro tidligere i høst, for Tokyo ligger i nord i forhold til hvor jeg bor (Osaka), så da merker man temperaturforskjeller hehe.. Jeg vil uans prøve å få dratt tilbake før jul!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
 
Det var også ganske fett å få oppleve å ta «Shinkansen», lyntog til Tokyo! Det tok knappe 2,5 timer på ca. 515 km! Det tar 8 timer med lokaltog, og 6-7 timer med bil - bare for å sette det i perspektiv! Det kan sammenlignes med Bergen-Oslo det! Så her har jernbaneverket hjemme noe å tenke på:):) (de har sikkert ikke gjort det før). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ukens oppsig:
Må si at jeg var ganske stolt av meg selv når jeg kom frem til Tokyo alene, på egenhånd! Det er ikke bare bare og finne frem til ulike metro- og subway stasjoner, når nesten alt står på japansk! Og er man lost på metrostasjonene, så kan man absolutt ikke forvente at noen kan hjelpe deg eller oppfatter engelsk!

- Som tidligere sagt, var jeg i Tokyo fordi ANSA Japan har arrangert et møte for norske studenter, hvor de var så grei og dekket Airbnb, middag og mesteparten av transportskostnader! Kunne jo ikke takke nei da! Blogger mer om Tokyo i nærmeste fremtid!

Ukens gledings:
At vi har langhelg fra onsdag neste uke! Dere får følge med da dere, så får dere se hvor jeg skal reise:);).

Ukens sang:
«Goodbye» med Who is Fancy. Den er qt!

Ukens lættis:
Jeg scrollet igjennom facebookfeeden i timen forleden dag, da jeg oppdaget at en av guttene fra der jeg bor la ut et album med bilder fra Japan, hvor han hadde lagt til bilder fra min blogg?? Haha, hyggelig det, men si i hvert fall i fra? Dette var en av guttene som jeg var i Hiroshima med, så vi kjenner hverandre og det er ingen fare gjort! But still! Dere kan jo se for dere ansiktet mitt når jeg innså at noen av bildene var fra min blogg:) Så nå kødder Hiroshima-gjengen med at jeg må ta bilder av ting og legge ut på bloggen, slik at de kan stjele bildene og late som om de har tatt de... Javel litt internt??

Processed with VSCO with hb2 preset

Ukens klums:
Hmmm, kanskje meg på første japansk muntlig eksamen på fredag som var??? Tenker det var OK bra underholdning for fluene på veggen! På torsdag var jeg mer opptatt av å pakke til Tokyo - noe jeg haaaater å gjøre ettersom jeg er så ubesluttsom... Så den siste innspurt planen funket ikke så bra:D.See yaah next week!


xxx Juliet

 • 17.10.2017 kl. 16:55

HIROSHIMA

Hvor skal man begynne med Hiroshima egentlig? For en by og opplevelse! 

Vi ankom byen grytidlig lørdag morgen, og dro hjem igjen til Osaka natt til søndag. Tenker å hovedsaklig dele opp turen i to innlegg ut ifra dagene. Selv om vi gjorde dette dag 2, vil jeg snakke om følgende først! Hele søndagen viet vi til Peace Memorial Parken for å se mer av Atombombekuppelen, besøke Peace Memorial Museum og Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims. 

Vi kjører bilder først!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
«A-Bomb Dome».
Dette bygget var det eneste i nærheten av nullpunktet som overlevde atombomben! Bygget er på UNESCOs verdensarvliste.  


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset
«Children's Peace Monument». Til minne for alle barna som ble drept. Det var ganske heavy å se på. Monumentet hadde også en stor «bjelle» under som man kunne klinge i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Samme monument litt lengre i fra! Var ganske mye turister og derfor vanskelig å skulle stå litt i fra og samtidig få med hele monumentet. Til høyre ser du også «A-Bomb Dome».


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Det er klart man blir passe oppgitt av å lese dette!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Museumet hadde en stor simulator(?) som fremstilte hvordan Hiroshima by så ut før- og etter angrepet! Veldig interessant å se!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Klokken stoppet nøyaktig 8:15 når atombomben ble sluppet over Hiroshima!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset
På vei ned til «Peace Memorial Hall for the Atomic Bomb Victims.»


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q4 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q4 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
«Peach Watch» som øverst illustrerer dager siden første gang en atombombe ble sluppet, og nederst dager siden siste «Nuclear test». Takk til Nord-Korea :):). 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset
Vi gikk også bort til «Hypocenter». Den hvite firkanten i veien markerer nøyaktig hvor atombomben ble sluppet 600 m over bakken.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset
❤️

Bildene taler kanskje for seg selv? Man blir tom for ord. 
Som jeg har sagt tidligere, stiller jeg meg helt uforståelig til atomvåpen og krig generelt! Jeg vet ikke med dere, men jeg tror at det er lett for oss som ikke ble direkte rammet, å tenke på f.eks atomangrepene som historiske hendelser. Fremfor å faktisk kjenne på de grusomme handlingene som har blitt begått, og hvilke konsekvenser det har hatt for sivile mennesker og jordkloden - og fortsatt den dag i dag! 

Det var en stille og fredfull atmosfære i Peace Memorial Parken, som vi synes var veldig fint! Vi kjente også på en sorg, samtidig som vi satt pris på hvor fint myndighetene i Hiroshima har klart å lage Peace Memorial Parken, for å best mulig hedre ofrene og etterlatte. Museumet var utrolig hi-tech og flott! Og jeg synes at de har klart å illustrere på en veldig god måte, hvordan tidslinjen årene før-, under- og etter atomangrepet var! Jeg kan ikke snakke for andre, men jeg har  i hvert fall ikke hatt en klar forståelse over hvordan stemningen var imellom stormaktene på den tiden! Og jeg synes at det her ble fremstilt på en ideell måte! Greit nok at vi snakket kort om dette i historietime på grunnskolen, men jeg var hverken moden- eller interessert nok til å ta inn denne tragedien da.. 

Så må jeg nesten nevne dette med atomvåpen også... Hva i heeelvete er det som foregår oppi hodene på mennesker som tar disse beslutningene? Og hvordan er det mulig at de største stormaktene fortsatt kan ha kjernefysisk våpen-fabrikker? Ja, jeg er inneforstått med hvordan atomvåpen spredte seg i utgangspunktet, og at det nå finnes en NPT-avtale som i teor​ien skal håndheves. Men Nord-Korea?? Før himlet jeg med øynene når jeg så/leste nyheter om hvordan Nord-Korea styrer på med atomvåpen, og utvikler Hydrogen-bomber - som er 1000 ganger farligere enn hva verden allerede har opplevd! Men nå, etter å ha vært i Hiroshima, er jeg blitt ganske skremt. Hva skjer og hva gjør verden for å prøve å stoppe disse galningene??


Nå ble dette veldig seriøst! Men jeg er så glad for at jeg dro med den fine gjengen til Hiroshima! Jeg har fått øynene mer opp og blitt mer oppmerksom på ulike aspekter i verden, noe jeg synes er veldig viktig! Selv om vi kommer fra ulike kanter i verden, er det viktig å være opplyst og vise medmenneskelighet. Eller hva synes du? Så mitt første reisetips på bloggen må bli; dra til Japan og Hiroshima! Haha. 


Håper dere fant innlegget innholdsrikt! ❤️

 

xxx Juliet

 • 16.10.2017 kl. 16:20

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 41

23:20 japansk tid
Hei og hå! Jeg var som sagt i Hiroshima i helgen, så det ble derfor ingen blogging!


Ukens klums:
Å smelle tåen i et bordben når jeg løp ut av rommet mitt!!! Auu:(. Blod og gammen! Det verste er at den ene roomaten min har gått rundt og haltet i nærmere 2 uker nå, fordi hun gjorde det samme. Hun går til og med rundt med en stokk nå! Hahahah. Det har vi så klart ledd av da vet dere... Karma is a bitsj, and i'm the baddest one :(.

Ukens opptur:
Å bli bedre kjent med denne fine gjengen! ❤️Ukens tanke:
Forleden dag tenkte jeg over hvor mye forandring kan gjøre for kropp og sinn! Livet er jo absolutt ingen dans på roser. Det kan til tider være tungt å være student, eller å f.eks strebe etter ønsket karriere eller stilling. Førstnevnte + å flytte for meg selv og mye annet har virkelig tatt på for meg det siste året! Og det er så motiverende og deilig å føle på at det faktisk er lys i enden av tunnelen! *måtte bare holde ut og stikke fra Norge* heheh. Men serr, hva skulle jeg gjort hvis BI ikke hadde tilbudt utveksling??? Og ikke minst til dette fantatiske stedet i Japan <3 

Ukens kultur:
Tirsdag kveld kom Tamami hjem med kalligrafiutstyr! Så alle som ville fikk prøve å skrive med kalligrafipen på japansk skriftspråk! Det var kult å få oppleve! Minnet meg om dinseyfilmen «Mulan» eller noe, haha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset
Jeg skrev «Juliet Marthinsen» på arket nærmest mobilen! 

- Kan heller ikke unngå å nevne Hiroshima i dette punktet! Guud for en by med tilhørende historie! Må nesten ta Hiroshima i egne innlegg, for det er mye å snakke om!

Ukens flause:
Hvordan skal jeg forklare dette da, haha... På onsdag da Hannah og jeg var ferdig med forelesninger for dagen og var på vei ut fra campus, fikk jeg øye på typen hennes. - Jeg er vant til å gå bort til kjentfolk for å snakke litt, med mindre de er super beskjeden ikke sant, da gidder jeg ikke hehe. Så jeg sa «Oh Hannah there's your guy!» og skiftet kurs mot han etter at han så oss. Imens jeg går merker jeg at han ikke går mot oss, også snur jeg meg for å se reaksjonen til Hannah, og oppdager at hun står og venter der vi var når jeg skiftet kurs mot han. Hahah hæ?? Det var jo litt kleint da:)  

Funfact: japanere viser ikke pda, så han var mer opptatt av å gå til neste forelesning. Og det tenkte jeg selvfølgelig ikke på der og da:DDD

Dette høres kanskje ikke så flaut allikevel, haha... Men det må ha sett ganske dust ut når jeg tror jeg går noen i møte og de bare går forbi??

Ukens mat:
Matretten «Okonomiyaki» på de to første bildene, og restaurantkjeden «Ichiran Ramen» som har et sinnsykt kult konsept! 

Processed with VSCO with m3 preset  

 
Processed with VSCO with f2 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

Ukens nedtur:
Vi hadde en fantatisk tur til Hiroshima! Så det var ganske nedsig å dra hjem i går natt :(. Er fortsatt i Japan da, så kan vel ikke klage!

Ukens gledings:
Tokyo til helgen med ANSA Japan!

Ukens lættis:
Det var ganske lættis å dra til Hiroshima med overtall av gutter! Dvs, vi var to jenter og fire gutter! Blir jo en litt annen atmosfære og stemning da! Er aldri feil med litt ekstra oppmerksomhet fra boys, ikke sant;). Merker at jeg kanskje er litt for vant til å være en god blanding av både gutter og jenter hjemme i BGO. Det skaper liksom en god balanse og mys når vi samles! Imens her hvor kollektivene er inndelt etter kjønn, så blir det fort til at man alltid er en stor jentegjeng med mye jentepjatt, noe jeg kjenner at kan bli litt mye:)))
Jada nå setter jeg det litt på spissen, blir selvfølgelig litt til hva man gjør ut av situasjonen også!

Processed with VSCO with q8 preset
Ler meg ihjeel av dette bildet! Hahaha. De poserte seriøst på eget initiativ, jeg forlangte bare et bilde:):)

Ukens obsession:
Hiroshima i mitt hjerte altså! Har ikke ord. Hadde aldri trodd at den byen skulle sette så mye preg på meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with t1 preset
Dette bildet er fra øyen «Miyajima», som ligger en 15 minutters ferjetur utenfor Hiroshima. I bakgrunnen kan du se «Itsukushima, som er på UNESCO sin verdensarvliste! 


Dette innlegget kunne like gjerne fått tittelen «helgen som gikk»... Jaja, whatever!


Nå må jeg legge meg! Ha en fortsatt fin dag da dere!


xxx Juliet

 • 13.10.2017 kl. 12:53

ENESTE SOM BESTILLER POMMES FRITES PÅ EN SUSHI RESTAURANT

19:53 japansk tidEtter siste forelesning i går, gikk Hannah og jeg til «Kappa Sushi» som ligger typ 15 min fra campus! Kappa Sushi er en restaurantkjede i Japan, og vi prøvde faktisk å finne samme restaurant når vi var i Kyoto sist helg, uten hell hehe. Den vi var på i går hadde Hannah vært på en gang før, så det var heldigvis ikke noe problem å finne frem! Den ligger også rett ved der vi bor, så det at vi var litt kjent i området hjalp vel på! 

Restauranten er kjent for å ha sushi på transportsbånd(?) - Hvor lame er ikke av og til direkte oversatt engelsk til norsk? Haha.. Så konseptet var vel hovedhensikten vår for å dra dit! Maten blir med andre ord sendt på et «tog» som går på et rullebånd, og man bestiller alt fra en iPad lignende skjerm! Ergo, ingen servitører utenom når vi skulle betale i kassen, noe som egentlig var ganske digg! Fisken var veldig god og prisene var også upåklagelig! Så dit skal vi nok definitivt igjen! De hadde til og med «Norwegian salmon» på menyen så jeg haha. Får prøve det neste gang og kjenne om det smaker som salma laks:PPP Første gang jeg prøvde dette konseptet var i Singapore, og nei deisz og sigga - denne gang ble jeg ikke matforgiftet:):):). 

 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q4 preset
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Name someone that orders french fries at a sushi restaurant, i'll wait. Haha neeidaaa. Det blir nesten litt for dumt, ikke sant? Men jeg hadde så lyst på! De har vel pommes frites på menyen for en grunn (markedsføreren i meg vil komme med en lengre forklaring, lol).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset
Gi denne jenten litt pommes frites, så blir hun happy! :PPPP


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c1 preset
Fine Hannah ❤️


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Det ble dessert på oss også:)) 


Innser nå at jeg ikke fikk tatt bilde av selvet «toget»??..... Halloo. Jeg skal uansett tilbake, så more pictures will come! I skrivende stund er jeg super stresset, for vi drar til Hiroshima om en time!!! Så nå må jeg løpe rundt som en idiot - som jeg alltid gjør, for å rekke dette! Hehe. Kommer med andre ord ikke til å blogge i helgen, og jeg tror «uken som gikk» må bli på mandag! Håper dere likte bildene! ❤️ Ha en fin dag hjemme, alle! 


xxx Juliet
 

 

 • 11.10.2017 kl. 12:03

DU VET AT DET ER TO SIDER AV SOSIALE MEDIER, SANT?

19:03 japansk tid
 

Er vi egentlig klar over hvor mye sosiale medier styrer livene våres? Her smeller det absolutt fra rett kjeft, for jeg får i hvert fall høre av vennegjengen at jeg sitter for mye på mobilen :( (det jobbes, I promise). 

- For det er nettop det sosiale medier gjør, det styrer hverdagen vår mer enn vi tror. Alt er selvfølgelig ikke negativt! Det kommer godt med at man f. eks enkelt kan dele minner og opplevelser med nære og kjære. Og det står ikke på kommunikasjonshjelpemidler heller, hvis du foretrekker å tekste fremfor å møtes på en café, do you! Ouch, den svei litt den? Føler noen ser ned på meg nå og rister på hodet, samtidig som jeg bare prøver å illustrere sosiale mediers baksider. 
 

Processed with VSCO with a6 preset
Kult bilde, men hvor tragisk er det ikke også? Haha. Det ble tatt i vakre Malibu, California i fjor høst, og når jeg fikk bildet tilsendt da vi var hjemme i Norge igjen, ble jeg egentlig litt flau... Husker ikke om jeg txtet eller så en snap, men det kunne jo ha ventet til senere?


Da jeg begynte å studere Markedsføringsledelse på BI Bergen, erfarte jeg raskt at kommunikasjon gjennom sosiale medier er «key», for å nå ut til riktig målgruppe i dagens samfunn. Jeg regner med at de fleste som klikker seg inn på denne bloggen er fra min generasjon, så jeg trenger ikke å ramse opp hvilke plattformer som finnes og hvordan de kan brukes. Right? (Egentlig uavhengig av generasjon, for de fleste ser ut til å catche up). Nå som jeg er på nest siste semester før jeg har en bachelor i Markedsføringsledelse, har jeg også åpnet øynene for fasaden som ligger over sosiale medier, og hvor stor påvirkningskraft det har! - man trenger jo ikke å være rakettforsker for å skjønne det! Alle oppmerksomme brukere av sosiale plattformer, kan jo selv se hvor mange som prøver å synliggjøre disse fasadene på instagram - noe som er utrolig viktig! Allikevel, er det noe jeg stusser på.. Det virker som vi nesten har kommet til et punkt hvor det er blitt normalisert å gå mot strømmen på insta? At det har blitt en ting å gjøre for å få oppmerksomhet? Hvis dere skjønner? Misforstå meg rett, jeg er helt for å bryte barrierer!! Spesielt mtp unge, som nettopp har begynt med sosiale medier, og som ikke er moden nok til å kunne skille fasade og virkelighetsforvrengning, fra hvordan helt vanlige mennesker egentlig lever bak kameraet

Det er litt skummelt hvis du tenker over det, ikke sant? Da jeg var 12 år og sikkert frem til da jeg var 18 år, var jeg helt sikker på at jeg var voksen nok og klar over alt verden hadde å by på! Den boblen sprakk så klart, eller, heldigivs bør jeg vel si! For når jeg gikk på ungdomsskolen fra 2008, hadde verden så vidt blitt introdusert til ulike sosiale plattformer, og lite visste vi om hvordan plattformene senere ville påvirke oss som mennesker.

 Disse tankene får meg til å tenke på ungdommer som vokser opp i dag, med mennesker på sosiale medier som rollemodeller.
Snakker foreldre i dag med barna sine om baksidene med sosiale medier? Det burde nesten vært en del av pensum på ungdomsskolen/vgs nå om spør du meg! (Er det det?). For i den alderen bør ikke tenåringer streve med å se ut som forbildene sine på sosiale medier - som sikkert er minst 5-10 år eldre enn dem. Er jo så mange sider ved alle de ulike plattformene nå som man bør være klar over, slik at man ikke blir fanget eller syk! 

 

Hva er kanskje poenget tenker du? Det er mange, og vanskelig å presse sammen i ett blogginnlegg. Så klisjé som det høres ut, så mener jeg at det er viktig og nødvendig, at vi sammen prøver å gjøre verden til bedre sted. Og i dag vil det for mange inkludere å sette lys på sosiale medier, og hvordan vi oppfører oss mot- og med hverandre på ulike sosiale plattformer. Hvem prøver vi egentlig å lure? Jeg forstår absolutt at vi kan bli sjalu på hverandre, og alle de andre negative egenskapene vi mennesker dessverre innehaver. Men det er viktig at vi prøver å komme over den kneiken og heller prøver å løfte hverandre! Du og jeg kan jo se hvordan de eldre generasjoner - uten skam, kan oppføre seg på sosiale medier og hvor latterlig det er! Vi har alle vært vitne til hvordan vår generasjons suksessrike figurer får gjennomgå på sosiale plattformer. Burde vi ikke backe hverandre? Se bort i fra sjalusi og misunnelse, og heller være glad for at noen fra vår generasjon kjemper for oss, uavhengig av hvordan personen ser ut? Tenk over det, hvor mange barrierer har f. eks Sophie Elise kjempet gjennom for oss? Hvor vilt var ikke for eksempel hennes kamp mot Freia og palmeolje? Freias talsperson turte ikke å møte opp for debatt med Sophie Elise på TV en gang! Og hvilke varselsignaler ble sendt ut til samfunnet da «Voe» måtte ta en bloggpause fordi presset var for stort?
 

Jeg mener at vi har et ansvar. Vi er jo fremtiden, og det burde være elementært å ville sette gode eksempel for generasjonene som kommer etter oss!


Damn, det er heavy å kutte ned dette temaet til et blogginnlegg, slik at det ikke skal bli for tørt... Man blir jo veldig engasjert av å ta opp slike viktige tema! Det blir i hvert fall jeg! Avslutningsvis håper jeg at du som leser fikk en liten vekker, og hvis ikke, i det minste bredere forståelse for bærekraftig opptreden på sosiale medier. Så skal jeg i ytterst grad prøve å synliggjøre med min blogg at ingen hverdags/reise/opplevelses-innlegg, og bilder jeg poster, overhode har en 100% perfekt historie! 


 

Avslutter innlegget med «Lions» av Skip Marley. Sterk og oppsiktsvekkende. Spill av og google sangteksten imens du hører på den!
Hvilke tanker har du - uavhengig av alder, om sosiale medier og bærekraftig opptreden på sosiale plattformer?


Gjerne lik og del! ❤️
følg min facebook-side for varsler når jeg poster nye innlegg: https://www.facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️


 

xxx Juliet

 • 10.10.2017 kl. 10:30

POPULAR MEDIA OG FORELESNING OM ATOMBOMBENE OVER HIROSHIMA

10:36 japansk tid // skrevet i forrige uke.

Et av kursene jeg har på skolen her i Japan er «Japanese Populare Media and Culture». Kurset tar for seg de tre sentrale emnene i Japansk Pop Media; Manga, Anime og TV drama. Professoren vår eelsker jo Pop Media, så timene og leksene består av å lese/se ulike tegneserier/animasjon-serier etc + å lære om de viktigste kunstnerne innen faget. Kunstnerne som vi så langt har hatt om, og tegneseriene deres ble skapt under de ulike verdenskrigene - noe som tydelig kommer frem i «storylinen» deres. Og i dag var leksen å lese en tegneserie om Hiroshima atomangrepet av USA. Tegneserien heter «Barefoot Gen - A cartoon story of Hiroshima», for interesserte. Tegneserieskaperen Keiji Nakazawa, har faktisk laget tegneserien basert på hans egen overlevelse av atomangrepet! Tegneserien inneholder en hel del fiksjon, men wow, det var likevel sterkt å lese! På samme måte som andre brutale og grusomme tragedier som har rammet menneskeheten, stiller jeg meg heeeelt uforståelig! WTH, hvordan kan mennesker være så ond?:( Skal ikke begynne å nevne ting som har skjedd/skjer i 2017 en gang!

Jeg skriver forresten dette avsnittet før forelesningen begynner, og jeg regner med at det er dagens tema for timen! Professoren i faget og typ 90% av klassen er som dere kanskje har fått med dere amerikanere, så er veldig spent på hvordan tonen kommer til å være! De har jo selvfølgelig ingenting med handlingene som ble gjort i 1945 å gjøre! Men jeg synes det er interessant å høre hvordan de forholder seg til den hendelsen, hvis dere skjønner?

  
lånt fra google: https://myanimelist.cdn-dena.com/images/anime/12/10128.jpg https://ksr-ugc.imgix.net/assets/004/278/775/891eedf0649c5ef8fb441908ce7fcd01_original.png?w=680&fit=max&v=1438969783&auto=format&lossless=true&s=b8746c208d988b558e1bd67b118bd08d

Etter forelesningen
Tenkte jeg skulle komme med en liten tilbakemelding fra forelesningen også! Vel, vi fikk se animasjonsfilmen av tegneserien, og det var sterkt! Jeg og flere gråt i timen, haha. Animasjonfilmen fikk virkelig frem ekte følelser og illustrerte veldig godt tragedien som inntraff! At tegneserien er basert på en sann og naturligvis x1000000 ganger verre virkelighet, gjorde jo alt mye verre! Vedrørende holdninger i timen, så følte jeg at det var viktig for professoren vår å få frem at Japan heller ikke var uskyldig. Hmm, interessant, er det ikke? Jeg skjønner jo at en krig ikke er ensidig, og at Japan gjorde mye forferdelig i Asia i samme periode, men jeg ville kanskje vært litt mer ydmyk.. Det er jo ingen land eller folkeslag som fortjener å være i krig eller å bli utsatt for slike forferdelige forhold!

 

Som jeg sa i «uken som gikk» drar jeg med en gjeng til Hiroshima førstkommende helg!! Så det passet at temaet i faget forrige- og denne uken har vært «Barefoot Gen»! Er veldig spent på å se minnesmerket og å få lære litt mer om byen, så dette blir bra!

 

 

Håper innlegget falt i smak! Vet at ikke alle i min omkrets interesserer seg for historie haha, men jeg er jo litt geek på det så:)xxx Juliet

 

 

 • 08.10.2017 kl. 11:00

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 40

18:03 japansk tid

lik min facebook-side for varsler når jeg poster nye innlegg: https://www.facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️


Ukens tanke:
At vi allerede er i uke 40, og at det vil si at det bare er 11 uker til jeg skal hjem! Noooo:(. Får begynne å preppe meg for reisedepresjon jeg da:D. Nevnte det til noen av jentene i leiligheten, og de bare «No no why are you saying that??? stooop!». Haha, vi har det med andre ord veldig bra her i Japan!

Processed with VSCO with a6 preset

Ukens sang:
Det må nesten bli et album i dag! Bluebird of Happiness av Tamar Braxton 😍 Liker spesielt godt «Wanna Love You Boy» og «Hol'Up» featuring Yo Gotti. Den damen der.. Hun er seriøst mitt alter ego, og jeg er en sucker for reality TV....

 
Hvis du kjenner meg kan du umulig ikke le av denne snappen?? Albumet er tydeligvis hennes siste, noe jeg synes er veldig trist for hun har virkelig en unik stemme og bra musikk!

Ukens opptur:
Tidligere denne uken spurte noen fra klassen min - og for såvidt fra samme leilighetskompleks, om jeg ville joine en tur til Hiroshima neste helg, og Taiwan den ene uken vi faktisk har litt fri fra skolen! Det må jeg si var veldig hyggelig ❤️ 

I tillegg fikk jeg mail fra ANSA Japan om at det skal være en samling for norske studenter i Tokyo, om to helger! Arrangementet inkluderer dekket Airbnb kostnader og transportsutgifter, så det må jeg jo nesten melde meg på!

Ukens obsession:
Bambiene fra «Deer Park» i Nara!! Helt klart! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q5 preset
Men hva er dette for et blinkskudd???? Haha, den hjorten spaserte seriøst rett i kameralinsen min!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset 


 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset

Ukens nedsig:
Okei jeg tuller ikke når jeg sier at det må være en forbannelse over meg og min elektronikk! iPhoneskjermen min er knust, ene øret på beatsene mine har sluttet å virke, OG Macbooken min restarter støtt og stadig helt fra ingen steder, fordi det har «oppstått et problem»?? Passer seg dårlig når jeg holder på med noe og den plutselig slår seg av! Prøver noen å si til at Apple bullshitter meg? 🤔 Venner av meg med Android mobil sender meg sikkert en snap/mld som inneholder «I told you so...», så fort de leser dette:D Men jeg er så mye mer glad i iOS softwaren! Kan innrømme at prisene til Apple gjør det mer og mer vanskelig for en student som prøver å være mer uavhengig av sine foreldre da:) ........

Ukens person:
Igjen, kollektivet mitt er noen knupper altså! Men Elizabeth som jeg deler rom med, haha for en jente! Hun kan virkelig få meg/oss til å le i timesvis! Hun er både gøy, klok og omtenksom! Heldig er jeg som har en slik roomate! Hør på meg da! Tror jeg har blitt flinkere til å uttrykke takknemlighet etter å ha vært rundt amerikanere en stund nå, haha. Også må jeg nesten si Hannah, som jeg føler at jeg klikker så godt med! ❤️


Hannah og meg. Hahahha, se på meg da!!! Ser helt dust ut


Ukens mat: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Mm den salaten ser ganske god ut sant? Det var den faktisk ikke! Hahah... Det eneste som ga smak var de to-tre serranoskinkene + et kaldt klekket egget??? Angret sånn på at jeg ikke bestilte pommes frites med noe annet junk:(((. 

Ukens gledings:
Hiroshima og Tokyo! 

Ukens klums:
Dette er egentlig ikke min feil.....; Å ta vipper i Japan på et sted hvor de ikke snakker engelsk, samtidig som bankkort- og nettbanksystemet i Norge var nede...... Var gøy å skulle prøve å forklare det på japansk med det lille av vokabular jeg har lært siden august:))) (nei google translate er ikke godt nok).

Ukens kultur:
På onsdag som var, arrangerte fadderne våre «Tsukimi» Moon Viewing Party, på takterrassen for oss i leilighetskomplekset! Det er tydeligvis en japansk happening hvert år til ære for «the autumn moon», med andre ord at høsten offisielt har starten tror jeg. Det som skal være spesielt med dagen er at det er fullmåne. Og jo da, månen lyste klart og fint på himmelen den, men jeg hadde hverken god nok linse eller kameraskills til å knipse noe bra, lol... Så låner noen bilder fra Vicky som har profesjonelt kamera! De er jo imponerende?? Thank you bby<3

 


Sverger, dette er ikke redigert!

   

Ukens flause:
 
Dette regnes kanskje ikke som en flause for alle... Meen, nå har det seg slik at jeg får mer og mer kommentarer fra utvekslingsstudenter fra skolen/der jeg bor, om at de leser bloggen min. Er veldig koselig det, men nå føler jeg at jeg må være mer obs på hva jeg skriver om hendelser her nede? Spess hvis det er noe som omhandler en av de:DDDD fackkkkk. Vet ikke hvorfor jeg, men synes det er super pinlig samtidig som jeg blir glad når folk anerkjenner bloggen. Typ alle amerikanere som har nevnt bloggen beklager seg for den lille hendelsen med han dusten dere vet, haha. Tenker på dette innlegget: http://jullees.blogg.no/1504774539_i_mean_youre_black_so_you_prob_know.html


Ukens lættis:
Ja mtp på forrige punkt så blir det jeg egentlig vil si litt vanskelig....😐 Jeg vet ikke dere, jeg slutter jo aldri med å være klums i hvert fall..
Det var det for denne uke! Jeg har første «eksamen» eller midterm i Corporate Strategy imorgen, så nå må det leses! Det er rart med det, for vi har myye lekser aka amerikansk stil, men prøvene her minner meg om gloseprøvene vi hadde på barneskolen haha, og eksamene her minner meg om en rolig prøve hvor de ikke prøver å utfordre oss utover det vi snakker om i timene! Bank i bordet!!! Kan vel ikke klage på det!
Håper denne «uken som gikk» falt i smak! 


xxx Juliet

 

 • 04.10.2017 kl. 18:03

KJEVEN I BAKKEN FOR TODAI-JI TEMPELET!

22:29 japansk tid // skrev dette innlegget i går

Da dere! Som jeg nevnte i forrige innlegg, dro vi videre forbi bambi-parken for å se på noen templer. Jeg hadde absolutt ingen anelse om hva som skulle møte oss, jeg hadde i grunn bare sett på bilder fra «Deer Parken» før vi dro! Go ahead and see for yourself: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Dette er da fra «inngangsporten» til templene 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset
På innsiden av inngangsporten var det slike enorme skumle figurer på hver sin side av bygget! Haha. Sikkert voktere det da.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset
En hjort casually walking by 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Fortsatt på utsiden av tempelet! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


Som dere ser, gikk vi forbi flere bygninger før vi endelig kom frem til den faktiske inngangen til tempelet! Da måtte vi betale for å gå inn, og vi kunne velge mellom å se tempelet og en gigantisk buddha + og å gå på et museum, vi valgte så klart kun førstnevnte:). Vet at bildene ikke får frem hvor mektig dette tempelet var, men kjeven min var i bakken! Tuller ikke! Hvordan kan disse byggene ha blitt bygget i typ år 700 e.Kr, av kun menneskekraft???? Noen forklar meg pls! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Liten teaser:P


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
BOOM! Neida, men ærlig talt??? Nå har jeg kanskje blusset dette veldig opp, men halloo, bygget i år 700 e.Kr???? dafuq!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset
Heaven is a place on earth! (......Tror jeg har mistet det nå:(:( må legge meg..)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Noe røkelse greier(??) før vi gikk inn i tempelet!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Dette er fra innsiden av tempelet! En gigantisk Buddha! Beklager lyset på bildet.. Irriterende:(


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Fra siden av Buddhaen, vi gikk også videre inn i tempelet hvor det var flere skulpturer!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset
Hvilket gartnerselskap holder orden på denne hagen da??? Someone txt me the details rn! Og hvaa er den gull tingen baki der??Da har jeg altså spydd ut 100000 bilder fra ett av templene i Nara:). Guud så mange bilder jeg har tatt fra det stedet! Haha. Det var vanskelig å skulle velge ut et fåtall, så må muligens ta resten delt opp i flere innlegg, hvis det er av interesse! (dvs, dere må kommentere, seriøst- trenger motivasjon for å holde dette gående, hih). Håper dere likte bildene i hvert fall!

Jeg har en lesson test i japansk imorgen, som jeg ikke orker å øve til.. Åå gi meg styrke, yah girl is tired:( Derfor skriver jeg heller et blogginlegg nå! Kl er 23:37, og jeg poster sikkert ikke dette før imorgen, jaja..

 

Hehe, skrev dette innlegget i går, og jeg overlevde heldigvis testen:) Ha en fin kveld, Norge! ❤️ 

 • 04.10.2017 kl. 10:30

DETTE MED «LIKES» PÅ SOSIALE MEDIER...

07:40 japansk tid
Hallaa!

Dette er litt overfladisk, men jeg vil allikevel snakke om det! Forleden dag testet jeg ut promotering på instagram, etter at jeg la ut et bilde fra «Deer Parken» i Nara. Dette med hensikt om å eksponere bloggen mer, ikke sant. I dag kan man jo velge hvilken målgruppe man vil nå ut til på ulike sosiale plattformer, ut ifra demografi, så jeg plukket ut noen land, interesser og aldersgrupper. Og ja, responsen ble overraskende bra synes jeg! Men det er rart med det, som jeg sa til en god venninne av meg «Jeg får ikke like mye respons fra kjente nå, som da jeg akkurat hadde begynt å blogge, og det suger for det går på motivasjonen» (dere som holder det gående vet hvem dere er, hiho❤️). Greit nok, hensikten var å eksponere bloggen, men jeg innså fort hvor lite «likes» på sosiale medier fra fremmede betyr for meg, fremfor når jeg får tilbakemeldinger fra nære og kjære! Hallooo, er dere lei meg allerede? Hahah, ja kanskje noen:S  Er uansett veldig glad for at jeg fikk en liten «awakening» hvis jeg kan si det slik! 


PS: Setter selvfølgelig veldig pris på feedback om bildene jeg legger ut, innholdet på bloggen, hvis jeg inspirer noen osv, uavhengig av hvem du er! Men utenom det .....😐 Haha, misforstå meg rett, jeg er jo klar av at sosiale medier som regel er en illusjon av virkeligheten! Man skal ikke ta alt man ser og leser for god fisk, vet dere - og det har jeg forresten skrevet et mer utdypende innlegg om! Gleder meg til å dele det, må bare finne et bra tidspunkt, hoho. 


Det er onsdag morgen her nå imens jeg skriver, og jeg skal straks gå til my beloved bike og stikke til skolen! Var egentlig ikke så mye mer jeg ville si! Haha. Sov god til alle hjemme! ❤️
 

    

 

xxx Juliet

 • 02.10.2017 kl. 14:07

BAMBI PARKEN I JAPAN, CHECK!

21:07 japansk tid
Faack, ble det kanskje litt for mange bilder i «Dotonburi, Osaka»- innlegget? Tenker på dette: http://http://jullees.blogg.no/1506680144_dotonburi_osaka.html Let me know, for vil absolutt ikke dra innleggene mine for langt!


Anyways, på lørdag som var dro vi til Nara og blant annet «Deer Park» attraksjonen!!! Altså, for en opplevelse! Vet ikke hvorfor jeg aldri har hørt om dette stedet før? Har muligens sett bilder fra stedet random, i hvert fall... Nyt bildene!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset
Første forsøk av selfie med en av hjortene - ja, jeg var i sjokk!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Forstår ikke hva som skjer her, poser hjorten med oss??? Altså, jeg hadde tid til å stille inn kameraet og knipse bilder før den gikk videre! Hahahah


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with b5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset
Hun her er så over oss turister, haha.. Legg merke til at dette er utenfor parken, og at hun har all mulighet til å stikke der ifra og opp i fjellene, som ikke kan ses fra bildet.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Cute pic av Hannah med en hjort som ville ha «hjorte-snacks» (hahah, hva skal jeg kalle det for da??) ❤️


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Jeg er jo extra som vanlig, vet dere:))


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m5 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with q8 preset


 

Dere, jeg tok så mange flere bilder... Arhh, vil seriøst dele alle med en gang! Som dere kanskje skjønte var jeg helt i sjokk! Forstår ikke hvordan de kunne være så avslappet rundt oss mennesker! Vi kunne kjøpe/få noe snacks til å mate hjortene - som selvfølgelig hjalp for å få deres oppmerksomhet, men den taktikken brukte vi nesten ikke! Haha, jeg var blown away! 

Det er så utrolig mange attraksjoner her i Japan, også er det ikke slik at man betaler ved en inngang og får tildelt en guide, hvis dere skjønner? Så man går fritt for seg selv og utforsker! Vet derfor ikke noe om hvem som driver dette opplegget eller hvordan dyrene egentlig har det. Regner med det er myndighetene, men det må jeg uans researche!


Etter en stund med bildetaking gikk vi videre forbi parken og oppover til templene «Yakushi-ji» og «Todai-ji». Jeg trodde vi så mye flott når jeg var i Asia i friåret, men wow, det er noe av det villeste jeg har sett av bygninger i verden! Må nesten ta det i et annet innlegg.


Håper dere likte bildene! Noen som får lyst til å dra til Japan, og spesielt til denne attraksjonen nå? Haha..


❤️ Følg meg på min facebook-side https://www.facebook.com/julietfm.blogg/, for å henge med på nye oppdateringer! ❤️xxx Juliet

 • 01.10.2017 kl. 13:28

UKEN SOM GIKK, JAPAN - UKE 39

20:28 japansk tid
Wow, da var vi på'an igjen med uken som gikk! Tiden flyr helt sinnsykt fort her borte!

 

Ukens tanke:
Forleden dag tok jeg meg selv i å tenke at, jeg er glad for at jeg kan ta med meg hjem business bøkene vi bruker på skolen! Jeg må innrømme at jeg kanskje tok litt for hardt i å syte om amerikanske eksempler som brukes i timene her, hehe.. Det er jo umulig å nekte på at USA har vært pionerer innen utallige handelspraksiser, som fortsatt brukes i dag! Eksemplene som blir brukt i timene og sammenligning med markedet i Japan, får meg til å ville starte en business her nede asap! Haha. Som jeg sa til en venninne forleden dag «jeg har ingenting å gjøre i Norge lenger!». «Den som intet våger intet vinner», er det ikke det de sier?;) Neidaaa, borte bra men Bergen er alltid best ❤️ haha, did u see what I did there;)

Processed with VSCO with a5 preset


Ukens gledings:
Når ene roomien min fortalte at hun og en gjeng fra skolen skulle dra til Nara!! Det ligger en times tid utenfor Osaka. Google «Nara, Japan» - det er en fuckings park med frittgående bambier!! Haha, har gledet meg sånn!

Ukens sang:
Kanskje «Would You Ever» - Skrillex, PooBear.

Ukens opptur:
Helg og utflukten i går!!! Gled dere til bilder!
Også må jeg nesten nevne de 4000+ sidevisningene jeg har hatt på bloggen siden jeg startet i september!! Wow, tusen takk!

Processed with VSCO with q5 preset

Ukens nedtur:
Denne gjør vondt i hjertet:(. Å knuse iPhoneskjermen. Århh, er det mulig! Mister den i bakken hele tiden, men det beste dekselet fra Apple har reddet meg hver gang, i minst ett år nå tror jeg! Så med en gang jeg kjøper et nytt deksel her nede og iPhonen min faller ut av lommen min, ja da skal den knuse:).
Utrolig kjedelig å bruke penger på blæææ.. Må høre med reiseforsikringen min asap!

Ukens person:
Ingen som fortjener den denne uken... NEIDA, er magen min som snakker nå.... Kan jo ikke si romatesene mine hver uke?? Eller jo, det vil jeg! 

Processed with VSCO with hb1 preset
Rebeca og Tamami gjorde fredagskveld komplett etter en lang uke! Les hvorfor i neste punkt;)

Ukens kultur:
Fikk greit mye respons om dette på snap, haha. På fredag som var dro to av mine roomies og jeg en t-bane tur unna der vi bor til «Shinsekai», for å spise middag! Vet ikke helt hva jeg skal kalle stedet, men det inneholdt i hvert fall en lang restaurant/bar-strip. Randomly så ene roomien min Rebeca, et litt utenom det vanlige syn av en restaurant; en restaurant formet som båter med «hav» rundt, hvor man kan fiske fisk som kjøkkenet lager middag til deg av! Haha, sinnsykt kult konsept! Vi kunne heldigvis bestille retter vedsiden av, men fisken vi fanget ble det laget sushi av!!

Processed with VSCO with q5 preset  Processed with VSCO with a6 preset


Processed with VSCO with a6 preset
Fisken vår!! Hahah
 

Processed with VSCO with q4 preset  Processed with VSCO with a6 preset


 Processed with VSCO with c4 preset
Tamami og en gutt som jobbet der.

Processed with VSCO with hb1 preset
Okei det ble litt mye bilder i dette punktet, men måtte bare vise dere konseptet til restauranten!

Ukens mat:
Denne uken har kollektivet munchet mye rart! Haha. Kan jeg si japansk godteri? Burde kanskje slenge meg på «youtubevideo med godterismaking fra Japan» :) neida, hehehiho. 

Mtp på forrige punkt, burde jeg kanskje ha skrevet egen-fisket sushi fra en fancy restaurant..  Det var et sinnsykt kult konsept, men ingenting slår norsk fisk! Mange som spør om jeg spiser mye sushi her nede, så langt må jeg skuffe med å si nei.. Her er sushi hverdagskost, man kan få kjøpt like god sushi i ferskvaredisken i matbutikker, som på restauranter i Norge! Har derfor ikke prioritert å komme meg til en sassy sushi restaurant enda!  Det skjer nok når vi drar til Tokyo! (hvor mange venner ler av jeg brukte ordet «sassy» nå?).

Ukens obsession:
Helt klart ristet brød med smør og nutella!! Mmmm

Ukens lættis:
Ene roomien min og jeg - som jeg klikker veldig godt med, har funnet ut at vi seriøst har «identisk» smak på gutter! Hver gang gjengen har snakket om gutter vi var ute med eller fra skolen, så tenker vi alltid på samme gutt! Viste til og med bilder av noen kompiser fra hjemme, og hun pekte ut mine favoritter???? Haha dette er sykt teit, hade. 

Må også ta med denne........

Hold kjeft tinder! Har jo slått av alle varsler?? Jaada *du kan jo bare slette den??*, men det er jo ikke gøy:)) Cool å være poppis i Japan da:D (håper dere forstår sarkasmen min nå).

Ukens klums:
Denne må jo gå til meg selv når iPhonen min falt ut av lommen min og knuste.....


Processed with VSCO with c1 preset    Processed with VSCO with a6 preset
(hvorfor har jeg skygge på bena..)

Ukens flause:
Kaanskje når jeg var på et kjøpesenter litt unna skolen i fritimen, og bussen jeg skulle ta tilbake for å rekke en forelesning var for sen, så jeg skulket den timen istedenfor å komme for sent inn, hehe. Greien var at faget jeg skulle ha etterpå er med samme professor, så når jeg kom til siste forelesning spurte hun meg med en gang «are you okay???» imens jeg kommer valsende inn med shoppingposer:)) Litt pinlig må jeg si, og dust! Mamma og pappa, hvis dere leser dette..... har shoppestopp nå......

 

Det var det for denne uken! Følg med videre for å se bilder fra Nara og bambi-parken++. 

❤️ Ogsåå, lik/følg meg på min facebook-side for updates! http://facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️

 

 

 

xxx Juliet

 • Juliet Marthinsen

  Bergen ❤️ - atm på siste semester av bachelor i Markedsføringsledelse.


  KONTAKT


  julietmarthinsen@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no