hits
 • 02.01.2018 kl. 19:12

2018!

skrev dette innlegget i går natt

Så var det nå når man egentlig skulle vært i dyp søvn... Klokken er over 00, så da har vi teknisk sett kommet oss til andre dag i 2018! Haha gud, hvor teit er jeg egentlig som påpeker «da har vi kommet til andre dagen i 2018»....Uaaansett, nyttårsaften ble feiret med riktig gode venner, og det var virkelig upåklagelig! Vi spiste deilig kalkun, med helt vilt tilbehør som waldorfsalat og kalkun-stuffing. Jesus christ så godt det var! Dere som kjenner meg vet at jeg elsker å småspise utover kveldingen, i selskap med noe godt i glasset, men i går var jeg faktisk ikke den eneste som småspiste ila kvelden, det var så yummi! Vi skulle jo egentlig videre, som jeg sa tidligere, men vi endte opp med å bli samme sted som nyttårsmiddagen tok sted, og det var egentlig like greit! Det blir liksom mer personlig og lettere å catche up når man er færre ikke sant  (Jeg var også lat som ikke orket å dra fra Fana og ned til sentrum....mehe).
 

Processed with VSCO with g1 preset

Processed with VSCO with nc preset
De eeer så fine!

Processed with VSCO with hb1 preset      Processed with VSCO with hb1 preset
lekker jumpsuit fra retro

Processed with VSCO with hb1 preset
bukett altså ♥ og takk til lenus som hadde med kamera!

Også var vi kommet til 2018 da gitt! Hvis dere har fulgt litt med her, så har dere kanskje merket viben jeg har vokst mot den siste tiden? Jeg håper i hvert fall (som forhåpentligvis alle andre) at dette blir et produktivt, bærekraftig og positivt år, for det trenger verden virkelig! Gjør vi ikke? Med all usikkerheten som vi føler på i dag; vi vet jo ikke hvordan all teknologien, sosiale medier og samfunnskonflikter tar oss hen. Og det er jo skummelt! Jeg kjenner jeg er all about positivitet, være rundt mennesker med god energi, og virkelig å prøve å utnytte mulighetene vi har! Bare tenk over gaven man har som nordmann? Hallo! Det kjente jeg spesielt på nå som jeg var på utveksling! Vi kan seriøst gjøre- og få til alt vi ønsker, og jeg kjenner at jeg vil prøve å gjøre mest mulig gøy når bacheloren er i boks til våren, for da har jeg ikke skole som holder meg igjen. Ett- til to friår, før en eventuell master må jo være lov? Jeg håper også at verden bryter ned enda mer fordommer og barrierer, og at det settes mer fokus på f.eks psykisk helse. -Det er så viktig, og noe som alle uansett vil komme borti i løpet av livet! Jeg håper også at folk som lever av sosiale plattformer, vil fremme tydeligere at finnes en annen virkelighet bak fasaden de illustrerer. Joda, oppegående folk over 18 år+ forstår jo dette, men hva med unge som vokser opp i dag, som bygger selvtillit og selvfølelse utifra hva de ser på sosiale medier? Man filosoferer jo ikke over hvordan verden egentlig fungerer i den alderen der nei.

Klokken er snart 02, og jeg kjenner at jeg ble litt for ivrig nå rundt samfunnsrelaterte tema, haha. Er på tide å runde av da, vettu. Er så rart dette, for jeg tenker alltid at hvert innlegg vil være mitt siste, for hva skal denne jenten blogge om nå når hun er tilbake i Bergen liksom??? (vennene mine som går lektor/pedagogikk vil at jeg skal fjerne x antall spørsmålstegn og «hahah» nå) Men ja, see ya forhåpentligvis soon!

 

Xxx Juliet

 

 

 • 08.12.2017 kl. 13:35

10 TANKER OM VÅR CRZY VERDEN

21:35 japansk tid 

 

1. Hvordan kan en så kontroversiell forretningsmann bli valgt som president?? Trenger sikkert ikke å nevne land og navn, som vi alle generelt er ganske trøtt på.. men, jeg skjønner meg i hvert fall ikke på det! Jeg så et intervju på The Breakfast Club med en veldig kjent komiker/skuespiller fra New York, som fortalte at det ikke var en overraskelse for New Yorkere at presidenten ikke fikk flertall stemmer fra NY. -Nettopp fordi de hadde vokst opp med å se hvordan Trump kjørte gamet i byen. Hvor sykt er ikke det??? At det kan være så ulike oppfatninger blant mennesker pga uvitenhet.


2. Hvordan hvert land har sine egne historikere, forskere, osv som skriver historiebøker/skolebøker med sin egen oppfatning av tidligere verdenskriger, konflikter og tidligere historiske hendelser. At det virkelig kan ha så stor påvirkningskraft på et folkeslag sine holdninger og tanker om sitt- og andre land. - Her tenker jeg egentlig mest på hvor sjukt det egt er! Jeg fikk en åpenbaring om dette da jeg hadde historie og filosofi på vgs haha.


3. Hvordan penger og egeninteressen har en så skummelt stor og underliggende makt over mennesker. Tenk at noen tall på disponibel konto skal bestemme over hvilke muligheter man har til å gjøre nesten hva som helst i verden? Noen papirsedler liksom. Eller at folk får mer status, oppmerksomhet og oppslag i VG jo mer penger man har, og jo kulere man er. Jeg er enig Adam Smith! - Den usynlige hånd finnes.


4. At sosiale medier har tatt over våre liv. Nå tenker jeg hovedsakelig over yngre- og generasjonen jeg er en del av.


5. Oppfølger: at Instagram har skapt en virkelighetsforvrengning som folk faktisk lever etter.

           OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c6 preset

6. Oppfølger to. Ulike trender på insta?? Er det en demonstrasjon mot skjønnhetsidealet på insta? Det er jo veldig bra, men fokuset skiftes så ofte fra hovedhensikten til kult og trendy...


7. At vi fortsatt har en laaang vei å gå med likestilling. Jeg synes vi er kommet alt for langt i verden til at det fortsatt skal være SÅ store forskjeller... Bare tenk på Vesten vs Midtøsten, eller land i Europa sammenlignet med hverandre. Forstår at kultur og religion spiller inn, men jeg håper virkelig at vår generasjon får til noen bærekraftige endringer!


8. At rasisme fortsatt finnes?? Enkelte ting jeg leser på nettet..... folk er blitt oppdratt med helt syyyke verdier og jobber virkelig for å holde de gående! Haha de suger.


9. Hvordan vi kan ha det SÅ bra i vesten, imens andre verdensdeler er rammet av krig, sult, folkemord,diktatur, naturkatastrofer og listen fortsetter. Dette temaet synes jeg er utrolig vanskelig. På den ene siden vil man, og prøver man virkelig å sette pris på det man har og ikke ta noe forgitt, man vil vise respekt, hjelpe til med donasjoner og engasjement. Men samtidig kan jo man ikke bli ytterst radikal og streike i livet man lever heller? Jeg synes det er vanskelig å finne en balanse, for min del går det veldig på samvittigheten når man har det så bra, men jeg vil jo ikke bli ulykkelig av å engasjere meg heller, haha. Skjønner dere hva jeg mener eller?


10. Virkelighetsoppfatningen man får om verden typ 2-3 år (i hvert fall for min del) etter vgs, haha. Vi lever i en syk verden! Det er så mye sjukt som skjer bak teppet, som vi absolutt ikke har peiling på. Samtidig er det viktig å sette lys på hvor mange muligheter vi har i dag! Man kan gjøre absolutt alt man ønsker å få til, hvis man bare tør å prøve, hopper ut i det, feiler, lærer og jobber på videre!

 Wow. Ideen om dette innlegget kom ganske random, men punktene ble skrevet ned i en fei! Er tydeligvis mye jeg filosoferer over, haha. Er ikke meningen å skulle fremstille verden som det tristeste ever, så tenkte jeg måtte prøve å snu det litt der i slutten! Hahah.

Har dere noen tanker, funfacts, eller hva som helst om verden? Snakker dere med venner og familie om tema som dette? Det hjelper virkelig utrolig mye å snakke om slike ting, få mer bevissthet rundt ulike tema, hjelpe hverandre. Jeg må også nevne at sosiale medier åpenbart er positivt på mange måter også! Dere ser jo hvilken kraft som f.eks #meetoo kampanjen fikk gjennom hovedsakelig Twitter og insta! Ikke hold inne ting som er vanskelig eller som gjør deg gal! Uansett hva det gjelder ❤️ ingenting er dumt å spørre om eller å ville snakke om! Skriver dette fordi jeg tror jeg selv hadde hatt godt av å lese dette da jeg var yngre. Det er noe med det å høre det fra noen nærmere din alder, fremfor fra sine foreldre, ikke sant?

 

 

Håper innlegget falt i smak!

 

Suss og klem, Juliet.

 • 11.10.2017 kl. 12:03

DU VET AT DET ER TO SIDER AV SOSIALE MEDIER, SANT?

19:03 japansk tid
 

Er vi egentlig klar over hvor mye sosiale medier styrer livene våres? Her smeller det absolutt fra rett kjeft, for jeg får i hvert fall høre av vennegjengen at jeg sitter for mye på mobilen :( (det jobbes, I promise). 

- For det er nettop det sosiale medier gjør, det styrer hverdagen vår mer enn vi tror. Alt er selvfølgelig ikke negativt! Det kommer godt med at man f. eks enkelt kan dele minner og opplevelser med nære og kjære. Og det står ikke på kommunikasjonshjelpemidler heller, hvis du foretrekker å tekste fremfor å møtes på en café, do you! Ouch, den svei litt den? Føler noen ser ned på meg nå og rister på hodet, samtidig som jeg bare prøver å illustrere sosiale mediers baksider. 
 

Processed with VSCO with a6 preset
Kult bilde, men hvor tragisk er det ikke også? Haha. Det ble tatt i vakre Malibu, California i fjor høst, og når jeg fikk bildet tilsendt da vi var hjemme i Norge igjen, ble jeg egentlig litt flau... Husker ikke om jeg txtet eller så en snap, men det kunne jo ha ventet til senere?


Da jeg begynte å studere Markedsføringsledelse på BI Bergen, erfarte jeg raskt at kommunikasjon gjennom sosiale medier er «key», for å nå ut til riktig målgruppe i dagens samfunn. Jeg regner med at de fleste som klikker seg inn på denne bloggen er fra min generasjon, så jeg trenger ikke å ramse opp hvilke plattformer som finnes og hvordan de kan brukes. Right? (Egentlig uavhengig av generasjon, for de fleste ser ut til å catche up). Nå som jeg er på nest siste semester før jeg har en bachelor i Markedsføringsledelse, har jeg også åpnet øynene for fasaden som ligger over sosiale medier, og hvor stor påvirkningskraft det har! - man trenger jo ikke å være rakettforsker for å skjønne det! Alle oppmerksomme brukere av sosiale plattformer, kan jo selv se hvor mange som prøver å synliggjøre disse fasadene på instagram - noe som er utrolig viktig! Allikevel, er det noe jeg stusser på.. Det virker som vi nesten har kommet til et punkt hvor det er blitt normalisert å gå mot strømmen på insta? At det har blitt en ting å gjøre for å få oppmerksomhet? Hvis dere skjønner? Misforstå meg rett, jeg er helt for å bryte barrierer!! Spesielt mtp unge, som nettopp har begynt med sosiale medier, og som ikke er moden nok til å kunne skille fasade og virkelighetsforvrengning, fra hvordan helt vanlige mennesker egentlig lever bak kameraet

Det er litt skummelt hvis du tenker over det, ikke sant? Da jeg var 12 år og sikkert frem til da jeg var 18 år, var jeg helt sikker på at jeg var voksen nok og klar over alt verden hadde å by på! Den boblen sprakk så klart, eller, heldigivs bør jeg vel si! For når jeg gikk på ungdomsskolen fra 2008, hadde verden så vidt blitt introdusert til ulike sosiale plattformer, og lite visste vi om hvordan plattformene senere ville påvirke oss som mennesker.

 Disse tankene får meg til å tenke på ungdommer som vokser opp i dag, med mennesker på sosiale medier som rollemodeller.
Snakker foreldre i dag med barna sine om baksidene med sosiale medier? Det burde nesten vært en del av pensum på ungdomsskolen/vgs nå om spør du meg! (Er det det?). For i den alderen bør ikke tenåringer streve med å se ut som forbildene sine på sosiale medier - som sikkert er minst 5-10 år eldre enn dem. Er jo så mange sider ved alle de ulike plattformene nå som man bør være klar over, slik at man ikke blir fanget eller syk! 

 

Hva er kanskje poenget tenker du? Det er mange, og vanskelig å presse sammen i ett blogginnlegg. Så klisjé som det høres ut, så mener jeg at det er viktig og nødvendig, at vi sammen prøver å gjøre verden til bedre sted. Og i dag vil det for mange inkludere å sette lys på sosiale medier, og hvordan vi oppfører oss mot- og med hverandre på ulike sosiale plattformer. Hvem prøver vi egentlig å lure? Jeg forstår absolutt at vi kan bli sjalu på hverandre, og alle de andre negative egenskapene vi mennesker dessverre innehaver. Men det er viktig at vi prøver å komme over den kneiken og heller prøver å løfte hverandre! Du og jeg kan jo se hvordan de eldre generasjoner - uten skam, kan oppføre seg på sosiale medier og hvor latterlig det er! Vi har alle vært vitne til hvordan vår generasjons suksessrike figurer får gjennomgå på sosiale plattformer. Burde vi ikke backe hverandre? Se bort i fra sjalusi og misunnelse, og heller være glad for at noen fra vår generasjon kjemper for oss, uavhengig av hvordan personen ser ut? Tenk over det, hvor mange barrierer har f. eks Sophie Elise kjempet gjennom for oss? Hvor vilt var ikke for eksempel hennes kamp mot Freia og palmeolje? Freias talsperson turte ikke å møte opp for debatt med Sophie Elise på TV en gang! Og hvilke varselsignaler ble sendt ut til samfunnet da «Voe» måtte ta en bloggpause fordi presset var for stort?
 

Jeg mener at vi har et ansvar. Vi er jo fremtiden, og det burde være elementært å ville sette gode eksempel for generasjonene som kommer etter oss!


Damn, det er heavy å kutte ned dette temaet til et blogginnlegg, slik at det ikke skal bli for tørt... Man blir jo veldig engasjert av å ta opp slike viktige tema! Det blir i hvert fall jeg! Avslutningsvis håper jeg at du som leser fikk en liten vekker, og hvis ikke, i det minste bredere forståelse for bærekraftig opptreden på sosiale medier. Så skal jeg i ytterst grad prøve å synliggjøre med min blogg at ingen hverdags/reise/opplevelses-innlegg, og bilder jeg poster, overhode har en 100% perfekt historie! 


 

Avslutter innlegget med «Lions» av Skip Marley. Sterk og oppsiktsvekkende. Spill av og google sangteksten imens du hører på den!
Hvilke tanker har du - uavhengig av alder, om sosiale medier og bærekraftig opptreden på sosiale plattformer?


Gjerne lik og del! ❤️
følg min facebook-side for varsler når jeg poster nye innlegg: https://www.facebook.com/julietfm.blogg/ ❤️


 

xxx Juliet

 • 10.10.2017 kl. 10:30

POPULAR MEDIA OG FORELESNING OM ATOMBOMBENE OVER HIROSHIMA

10:36 japansk tid // skrevet i forrige uke.

Et av kursene jeg har på skolen her i Japan er «Japanese Populare Media and Culture». Kurset tar for seg de tre sentrale emnene i Japansk Pop Media; Manga, Anime og TV drama. Professoren vår eelsker jo Pop Media, så timene og leksene består av å lese/se ulike tegneserier/animasjon-serier etc + å lære om de viktigste kunstnerne innen faget. Kunstnerne som vi så langt har hatt om, og tegneseriene deres ble skapt under de ulike verdenskrigene - noe som tydelig kommer frem i «storylinen» deres. Og i dag var leksen å lese en tegneserie om Hiroshima atomangrepet av USA. Tegneserien heter «Barefoot Gen - A cartoon story of Hiroshima», for interesserte. Tegneserieskaperen Keiji Nakazawa, har faktisk laget tegneserien basert på hans egen overlevelse av atomangrepet! Tegneserien inneholder en hel del fiksjon, men wow, det var likevel sterkt å lese! På samme måte som andre brutale og grusomme tragedier som har rammet menneskeheten, stiller jeg meg heeeelt uforståelig! WTH, hvordan kan mennesker være så ond?:( Skal ikke begynne å nevne ting som har skjedd/skjer i 2017 en gang!

Jeg skriver forresten dette avsnittet før forelesningen begynner, og jeg regner med at det er dagens tema for timen! Professoren i faget og typ 90% av klassen er som dere kanskje har fått med dere amerikanere, så er veldig spent på hvordan tonen kommer til å være! De har jo selvfølgelig ingenting med handlingene som ble gjort i 1945 å gjøre! Men jeg synes det er interessant å høre hvordan de forholder seg til den hendelsen, hvis dere skjønner?

  
lånt fra google: https://myanimelist.cdn-dena.com/images/anime/12/10128.jpg https://ksr-ugc.imgix.net/assets/004/278/775/891eedf0649c5ef8fb441908ce7fcd01_original.png?w=680&fit=max&v=1438969783&auto=format&lossless=true&s=b8746c208d988b558e1bd67b118bd08d

Etter forelesningen
Tenkte jeg skulle komme med en liten tilbakemelding fra forelesningen også! Vel, vi fikk se animasjonsfilmen av tegneserien, og det var sterkt! Jeg og flere gråt i timen, haha. Animasjonfilmen fikk virkelig frem ekte følelser og illustrerte veldig godt tragedien som inntraff! At tegneserien er basert på en sann og naturligvis x1000000 ganger verre virkelighet, gjorde jo alt mye verre! Vedrørende holdninger i timen, så følte jeg at det var viktig for professoren vår å få frem at Japan heller ikke var uskyldig. Hmm, interessant, er det ikke? Jeg skjønner jo at en krig ikke er ensidig, og at Japan gjorde mye forferdelig i Asia i samme periode, men jeg ville kanskje vært litt mer ydmyk.. Det er jo ingen land eller folkeslag som fortjener å være i krig eller å bli utsatt for slike forferdelige forhold!

 

Som jeg sa i «uken som gikk» drar jeg med en gjeng til Hiroshima førstkommende helg!! Så det passet at temaet i faget forrige- og denne uken har vært «Barefoot Gen»! Er veldig spent på å se minnesmerket og å få lære litt mer om byen, så dette blir bra!

 

 

Håper innlegget falt i smak! Vet at ikke alle i min omkrets interesserer seg for historie haha, men jeg er jo litt geek på det så:)xxx Juliet

 

 

 • 04.10.2017 kl. 10:30

DETTE MED «LIKES» PÅ SOSIALE MEDIER...

07:40 japansk tid
Hallaa!

Dette er litt overfladisk, men jeg vil allikevel snakke om det! Forleden dag testet jeg ut promotering på instagram, etter at jeg la ut et bilde fra «Deer Parken» i Nara. Dette med hensikt om å eksponere bloggen mer, ikke sant. I dag kan man jo velge hvilken målgruppe man vil nå ut til på ulike sosiale plattformer, ut ifra demografi, så jeg plukket ut noen land, interesser og aldersgrupper. Og ja, responsen ble overraskende bra synes jeg! Men det er rart med det, som jeg sa til en god venninne av meg «Jeg får ikke like mye respons fra kjente nå, som da jeg akkurat hadde begynt å blogge, og det suger for det går på motivasjonen» (dere som holder det gående vet hvem dere er, hiho❤️). Greit nok, hensikten var å eksponere bloggen, men jeg innså fort hvor lite «likes» på sosiale medier fra fremmede betyr for meg, fremfor når jeg får tilbakemeldinger fra nære og kjære! Hallooo, er dere lei meg allerede? Hahah, ja kanskje noen:S  Er uansett veldig glad for at jeg fikk en liten «awakening» hvis jeg kan si det slik! 


PS: Setter selvfølgelig veldig pris på feedback om bildene jeg legger ut, innholdet på bloggen, hvis jeg inspirer noen osv, uavhengig av hvem du er! Men utenom det .....😐 Haha, misforstå meg rett, jeg er jo klar av at sosiale medier som regel er en illusjon av virkeligheten! Man skal ikke ta alt man ser og leser for god fisk, vet dere - og det har jeg forresten skrevet et mer utdypende innlegg om! Gleder meg til å dele det, må bare finne et bra tidspunkt, hoho. 


Det er onsdag morgen her nå imens jeg skriver, og jeg skal straks gå til my beloved bike og stikke til skolen! Var egentlig ikke så mye mer jeg ville si! Haha. Sov god til alle hjemme! ❤️
 

    

 

xxx Juliet

 • 13.09.2017 kl. 10:50

ER DU MER VERDT SOM MENNESKE FORDI DU IKKE ER EN FLYTKNING?

 Hei og god formiddag (?) til dere hjemme i Norge!

 

Jeg hadde egentlig tenkt til å poste et blogginnlegg med bilder fra Kyotos gater i dag. Men det falt langt bak i prioritering, etter å ha lest en artikkel i BTs eAvis.

Selv om jeg er på utveksling, så prøver jeg å henge litt med på hva som skjer i Norge - eller, i hvert fall i Bergen. Derfor klikker jeg meg innom VG og BT.no - på samme måte som jeg ville gjort hjemme, men i mye mindre grad selvfølgelig, da tiden ikke strekker til. Nå som det har vært stortingsvalg, og sykkel-VM i Bergen nærmer seg, så har jeg kanskje vært litt ekstra observant. Og i dag klikket jeg meg som vanlig inn på BT.no i forelesningen for å se dagens nyhetsbilde (høres ut som reklame, lover at det ikke er det). Rullet meg nedover siden som vanlig, forså å klikke meg inn på interessante artikler. Og i dag, var det en artikkel som virkelig fanget min interesse; «Flyktningen som lager sin egen valgstudie», skrevet av Bjørn Asle NordArtikkelen tar for seg et intervju av en flyktning bosatt i Bergen, som virkelig prøver å engasjere seg i det norske samfunn. Noe jeg synes er veldig kjekt å lese om, spesielt ettersom innvandrere får mye hets i det sosiale medium. Innvandringspolitikk har vært (og er fortsatt) et stort tema i valgkampen i år, og å skulle uttale seg om det, er jeg vel ikke alene om å føle er et vanskelig og fremmed tema, som man skal være forsiktig med å peke fingre mot. Imens du leser dette blogginnlegget, eller leste overskriften før du klikket deg inn på bloggen, oppdaget du kanskje at jeg ikke har etnisk norsk utseende, og gikk kanskje til konklusjon med at «enda en innvandrer, som prøver å forsvare seg»? Her kommer derfor det å kjenne til bakgrunnsinformasjon før man dømmer, inn i bildet; jeg ble adoptert som nyfødt, og prøver på ingen måte å snakke for en flyktning/innvandrer som har opplevd å måtte flykte fra sitt land! Prøver ikke å trakke på noens tær, på min blogg vil jeg bare skrive om mine tanker/opplevelser.  

Tilbake til innleggets hensikt. Har ikke tenkt til å oppsummere innlegget, da kan dere heller klikke dere inn på linken for å lese hele artikkelen; https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/vLXB4/Flyktningen-som-lager-sin-egen-valgstudie (lurer på om artikkelen ligger i BT+:(). Den syriske mannen som blir intervjuet, forteller om sin interesse for valgkamper, og det nevnes at han har utdanning i økonomi og administrasjon. Det var absolutt en informativ og fin lesning! Men det som virkelig fikk meg til å bli lei meg og satt ut, var når denne mannen kom innpå noe han hadde opplevd på Facebook. Han hadde engasjert seg i en tråd på Erna Solbergs- offisielle facebookside, da en nordmann hadde kommentert noe respektløs. Jeg siterer fra artikkelen av Bjørn Asle Toft:  « - I tråden var det en som ville gi syriske flyktninger penger, slik at vi kunne dra tilbake til der vi kom fra. Jeg takket og svarte at jeg hadde penger nok selv, men at vi ikke ville returnere tilbake til krigen». (!!!!!) Jeg får fortsatt frysninger av å lese det sitatet! Jeg blir så flau og lei meg, det verste er at det ikke er første gang jeg har sett en slik kommentar! Det florerer jo med dritt kommentarer fra unge naive til godt voksne mennesker (som for såvidt også kan være naiv) på sosiale medier.


Ikke misforstå, jeg forstår at vi nordmenn er overbeskyttende overfor landet vårt og norsk kultur, men vi må jo uansett ikke glemme at vi alle er mennesker? Det burde ikke hjelpe noen å snakke nedlatende til noen som helst, uansett hvor stor fremmedfrykt eller redsel du kjenner i takt med globalisering. Jeg liker å tro at jeg ikke er naiv, for ja jeg forstår at innvandrere kan være en trussel, men hva med alle de flotte menneskene som flykter fra livene deres i sitt hjemland? Mange flykter fra et liv med lang utdanning og god jobb, familie og venner. På mange måter fra sin identitet også, fordi det er krig i hjemlandet deres. Jeg tror ikke vi helt forstår at landene deres er under KRIG!? Bomber, våpen, blod, tårer, død. Krig! At det i det hele tatt er uhyggelige debatter på det sosiale medium om alle innvandrer som flykter, er forkastelig i seg selv! De krangler ikke om skatter og avgifter, klager på været eller at økonomien ikke er god nok - nei, de ser verden rundt seg bli bombet og ruinert, og mennesker - både nære og fremmede bli drept. 


Det er så mye mer jeg vil si... På toppen av det hele, når alle (håper jeg) ønsker å se verden bli et bedre sted, så har Trump makten i USA, Afrika og krig i Midtøsten står stille, og det fryktes borgerkrig i Venezuela... Arh, ber virkelig til høyere makter om at vår/min generasjon (jeg er født i 95) vil gjøre verden bedre! Pls.


 Avslutter dette innlegget med å si at jeg håper du som leser har fått en liten «awakening» og et nytt perspektiv. Og at du forstår at det ikke hjelper å kun holde seg unna kommentarfeltet, på sosiale medier. Den enkeltes holdning må endres og forbedres (i hvert fall hvis du føler deg truffet!!), og vi må ikke glemme at vi alle er mennesker.           
Takk for din oppmerksomhet! Legg gjerne igjen en konstruktiv kommentar, eller del innlegget videre!

- Og hvis du kommenterer noe usaklig, så skal jeg sørge for at du ikke har mulighet til å anvende sosiale medier igjen... Helt seriøst, har sett meg lei av at det kommenteres dritt på offentlige personers plattformer! Ikke glem at det går an å spore opp hvem du er selv om det bare oppgis IP-adresse:-))) Vår generasjon som har vokst opp med mobil/internett har en del knep på lur;). Okei, nok skremsel propaganda! Hehe
 Peace & love xxx Juliet

 • 12.09.2017 kl. 12:06

SEFF VILLE DENNE JENTEN TA EN FOR LAGETHeyyy
 


Noe av det jeg likte best med utflukten til Kyoto sist lørdag, var når vi satt oss ned ved «Kamogawa River». Elven i seg selv var absolutt bra nok, men det var ikke feil å ha utsikt over andre fine steder langs elven! Det er visst veldig populært å spasere langs elven - noe som er veldig forståelig! Lurer også på om elven strekker seg langs hele Kyoto sentrum? 

 

Legger som vanlig ved litt bilder! *Kjør film* hahaah, jeg er så corny:S


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset
Langs elven var det restauranter/caféer med uteplass slik som du ser på bildet over. Aah, jeg digget dette! Gi meg noen uker så er jeg på date der og vinker fra terassen;).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er vi 6/8 jenter fra kollektivet ❤️.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with nc preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s3 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m3 preset


Måtte nesten legge ved bildet under, hvor cute er ikke den lille anden😍 Fanget bildet med panorering-modus på kameraet, ikke verst hæ;).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


Haha, når vi var på vei ned til elven oppdaget noen fra gruppen to personer utkledd som Darth Vader?? Og ja, seff tok jeg en for laget og tok bilder med de;))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb1 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
:DD klooovn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset
Haha, stemning da.


 

Hva synes dere om bildene? Skal definitivt tilbake om ikke så lenge! Kommer flere innlegg med bilder fra Kyoto ila uken!


Btw, hadde vært kjekt med litt flere kommentarer:)) Hvis du har blogg selv, gjerne legg igjen adressen din i kommentarfeltet så sjekker jeg den ut! 

xxx Juliet
Gjerne lik og del ❤️

 

 • Juliet Marthinsen

  Bergen ❤️ - atm på siste semester av bachelor i Markedsføringsledelse.


  KONTAKT


  julietmarthinsen@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no